Verkkouutiset

Suomi mainittu ISIS:n uhkausviestissä

Islamilaisen valtion edustajaksi julistautuvan ryhmän viesti listaa Suomen yhdeksi kohteeksi.

Hollantilainen englanninkielinen NL Times uutisoi arabiankielisestä nettiviestistä. Siinä uhataan likaisella pommilla Venäjää, Bostonia, Dallasia, Virginiaa ja Amsterdamia sekä Lontoota, Madridia, San Franciscoa, Sydneyta ja Belgiaa.

Myöhemmin viestissä kehotetaan mahdollisia hyökkääjiä integroitumaan läntisiin yhteiskuntiin ennen niihin hyökkäämistä. Tässä mainitaan mahdollisuuksina ”Canberra, Suomi, Florida, Lissabon, Luxemburg, Montreal ja Norja”.

Tammikuun 11. päivälle päivätyn viestin otsikossa puhutaan yksinäisistä susista. Islamilaisen valtion voiton mediaedustustoksi itseään kutsuva ryhmä väittää olevansa yhteydessä ISIS:iin ja on aiemminkin lähettänyt useita vastaavia viestejä. Uusi viesti on postattu useille nettisaiteille.

Hollantilainen turvallisuusviranomainen toteaa NL Timesissa heidän tutkivan ja arvioivan vakavasti kaikki vastaavat viestit ”mutta se ei (vielä) tarkoita että se pitää ottaa vakavasti”. Hän kertoo heidän nähneen viestin ja toteaa sen olevan linjassa usein nähtyjen viestien kanssa, jotka luovat levottomuutta erityisesti hyökkäysten jälkeen.

Viestissä tarjotaan hyökkääjille ohjeita kuten rutiinien ja puheluiden välttämistä, vääriä henkilöllisyyksiä sekä käsineitä ja naamioita. Pakosuunnitelman tekemistä sanotaan tärkeäksi pelon ja vihan levittämisen vuoksi.

Koraanista siteerataan kohtaa, jossa ylistetään oikeamielisten tekojen tekijöitä. Madridin, Texasin ja Sydneyn kaduille kehotetaan menemään veitset kädessä.

Uusimmat
MAINOS