Verkkouutiset

Suomi kolmas EU:n innovaatiovertailussa

Suomi sijoittuu kolmossijalle vuoden 2016 tietoihin perustuvassa tuoreimmassa Euroopan innovaatioiden tulostaulussa, kerrotaan Euroopan komission Suomen-edustustosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n innovaatiosuorituskyky parani viime vuonna edelleen, mutta edistyminen on epätasaista eri puolilla Eurooppaa, käy ilmi Euroopan komission tiistaina julkaisemasta innovaatioiden tulostaulusta.

Ykkössijaa pitää edelleen Ruotsi, jota seuraavat Tanska, Suomi, Alankomaat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Saksa. Kärkikolmikko on sama kuin edellisessäkin vertailussa.

Yksittäisiä innovaatiomittareita tarkasteltaessa Suomi sijoittuu ykköseksi innovaatiotoiminnan rahoituksen ja tukijärjestelyjen alalla. Vuoteen 2010 verrattuna ja uusilla tarkemmilla indikaattoreilla mitattuna Suomen innovaatiosuorituskyky on kuitenkin ollut laskussa.

Innovaatiosuorituskyky parani kaiken kaikkiaan 15 EU-maassa, mutta maiden välillä on suuria eroja.

Nopeinta innovoinnin kasvuvauhti on kuitenkin Liettuassa, Maltassa, Alankomaissa, Itävallassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Maailmanlaajuisessa vertailussa EU:n innovaatiotoiminta on saavuttamassa Kanadan ja Yhdysvallat, mutta Etelä-Korea ja Japani kasvattavat etumatkaansa. Kansainvälisistä kilpailijoista Kiinassa edistyminen on nopeinta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)