Verkkouutiset

Suomi ja Viro suunnittelevat sotilasyhteistyötä – ”alueelle asejärjestelmän käyttäjien ryhmä”

Suomen ja Viron puolustusvoimien komentajat ovat keskustelleet sotilasyhteistyöstä liittyen panssarihaupitseihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on jo päättänyt hankkia telavetoisia K9 Thunder -panssarihaupitseja Etelä-Koreasta. Viro on solminut Etelä-Korean kanssa aiesopimuksen vastaavien tykkien hankinnasta. Myös Norja on ilmaissut kiinnostuksensa kyseisiin aseisiin.

– Tulimme siihen tulokseen, että jos myös Norja päättää hankkia K9-tykistöä aseistukseensa, syntyy kyseisen asejärjestelmän käyttäjien ryhmä meidän alueellemme, Viron puolustusvoimien komentaja, kenraali Riho Terras totesi Viron yleisradiolle ERR:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Terras tapasi Suomen puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin keskiviikkona. Tapaamisen pääaiheena oli K9 -haupitsien hankintaan liittyvä yhteistyö.

Terrasin mukaan asejärjestelmän käyttäjien ryhmä voisi esimerkiksi harjoitella yhdessä ja työskennellä yhdessä asejärjestelmän elinkaarikustannusten pienentämiseksi.

Riho Terras totesi, että vaikka tykkien huollosta voitaisiin myös huolehtia yhdessä, Viro haluaa säilyttää osan huoltotoimista kotimaassa.

Puolustusvoiman komentajat keskustelivat myös Baltian puolustuskorkeakoulusta sekä UNIFIL -rauhanturvaoperaatiosta Libanonissa.

K9 Thunder on Etelä-Koreassa kehitetty itsevetävä 155 millimetrin panssarihaupitsi, jolla on viiden hengen miehistö. Haupitsien valmistus alkoi vuonna 1999.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)