Verkkouutiset

Suomi isännöi ensi viikolla YK:n Syyria-kokousta

Suomi isännöi YK:n pyynnöstä ensi tiistaina Helsingissä konferenssia, jolla pyritään saamaan lisää näkyvyyttä Syyrian ja sen naapurimaiden avuntarpeelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) toimii 24. tammikuuta Helsingissä isäntänä ja puheenjohtajana YK:n pyynnöstä järjestettävässä konferenssissa.

Tilaisuudessa esitellään YK:n Syyriaa koskevia humanitaarisia suunnitelmia tälle vuodelle ja julkistetaan Syyrian naapurimaat kattava apusuunnitelma tälle ja ensi vuodelle.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että konferenssin kautta YK pyrkii saamaan lisää näkyvyyttä Syyrian ja sen naapurimaiden alirahoitetuille aputarpeille.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) avaa tilaisuuden, ja ulkoministeri Timo Soinin (ps.) puheenvuoro päättää aamupäivän osuuden.

Järjestämällä kokouksen Suomi haluaa tukea YK:n tekemää tärkeää avustustyötä. Ulkoministeriö muistuttaa Suomen tukeneen Syyrian sodasta kärsiviä ihmisiä ja pakolaisia majoittavia naapurimaita konfliktin alusta lähtien

– Suomi kiinnittää myös tässä kokouksessa avunantajien huomioita asioihin, jotka usein jäävät konflikteissa vaille huomiota. Pidämme esillä naisten ja tyttöjen asemaa, haavoittuvimpien ryhmien kuten vammaisten tilannetta sekä opetuksen tärkeyttä, Mykkänen kertoo ulkoministeriön tiedotteessa.

Kokoukseen osallistuu korkeaa YK-johtoa, muun muassa YK:n humanitaarisen avun koordinaatiotoimiston OCHA:n, YK:n pakolaisasiain valtuutetun toimiston UNHCR:n ja YK:n kehitysohjelman UNDP:n pääjohtajat.

Kokoukseen on ulkoministeriön mukaan odotettavissa myös ministeritason edustajia Syyrian naapurimaista sekä muiden kansainvälisten järjestöjen, kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin edustajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)