Verkkouutiset

”Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni”

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) vakuuttaa Suomen kantavan vastuunsa turvapaikkakysymyksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Petteri Orpo haluaa nopeuttaa turvapaikkaa anovien käsittelyaikoja. Tässä yhteydessä Orpo on muun muassa pyytänyt arviota turhista turhapaikkahakemuksista.

– Meille tulee turvapaikanhakijoita pääasiassa muun muassa Irakista, Syyriasta ja Somaliasta. Ne ovat maita, joissa kriteerit täyttyvät – täydessä kaaoksessa olevia maita, ei niihin ketään takaisin voi lähettää, ministeri viestittää kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Rovaniemellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Turvapaikanhakijoiden määrä on ollut Suomessa rajussa nousussa. Tänä vuonna 5 300 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Suomesta, kun koko viime vuoden lukema oli 3 600. Turvapaikkakysymys on haaste koko Euroopalle, eikä Suomi voi ministerin mukaan väistää vastuutaan.

– Olemme kansainvälisissä sopimuksissa mukana YK:n kautta ja EU:n jäseniä. Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista, Orpo sanoo.

Orpon mukaan Suomen oman turvapaikkaprosessin sujuvuuden lisäksi on tärkeä paneutua syihin lähtömaissa.

– Tässä tarvitaan eurooppalaista yhteistyötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)