Verkkouutiset

Suomessakin sisäinen laki – muslimiyhteisö ratkaisee luopioiden kohtalon

Uutuuskirjan mukaan islamin hylänneitä kohdellaan myös meillä kuin lainsuojattomia.

Toimittaja Mari Turusen uudessa Kääntyneet-kirjassa (SEKL) Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar myöntää, että puolison käännyttyä islamista kristinuskoon avioero astuu voimaan heti. Islamin jättänyt ei peri eikä häntä peritä.

Islamista ei katsota olevan mahdollista luopua. Shariaa rikoslaissaan noudattavissa maissa siitä rangaistaan kuolemalla.

Turusen mukaan Anas Hajjar katsoo vastauksensa perusteella, että islamin jättäneen kohtelu kuuluu muslimiyhteisön johtajan päätäntävaltaan. Hajjar ei tuominnut Turusen mainitsemia muslimiyhteisön toimesta annettuja tappouhkauksia tai hylkäämisiä.

Anas Hajjar antoi vastaukset kirjan kysymyksiin viikon kuluttua kirjallisesti ja vaati niiden julkaisemista kokonaisuutena.

Mari Turusen mukaan ”hänen kommenttinsa vahvistavat haastateltujen kokemukset, ja samalla hän tulee paljastaneeksi, että Suomessa toimii jo yhteisön sisäinen laki, kun muslimiyhteisö ratkaisee islamin hylänneen kohtalon”.

– Vähintään hän menettää aviopuolisonsa ja perimysoikeutensa.Tällaisesta ajatusmaailmasta nousee monen vastaajan kokemus, että he ovat kuin lainsuojattomia. Silloinkin, kun he eivät pelkää henkensä menettämistä, monia kohdellaan tavoilla, jotka ovat julmia, kirjassa todetaan.

– Se, mikä on ollut tavanomaista lähtömaassa, voi kuitenkin täyttää Suomessa rikoksen tunnusmerkit. Nämä törmäykset ovat vakavia.

Suomessa käsillä oleva tilanne on kirjan mukaan Ruotsin ja Saksan tavoin poikkeuksellinen, kun sadat muslimit ovat kääntyneet kristityiksi.

– Samalla ihmisoikeudeksi ymmärretty oikeus vaihtaa uskontoa törmää islamin uskontulkintaan. Tämä käy ilmi Open Doors -järjestön vuonna 2016 tekemässä selvityksessä Saksassa tehdyistä hyökkäyksistä kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita kohtaan.

– Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaamin, Anas Hajjarin, kuvaus siitä, kuinka islamin hylännyttä yhteisössä kohdellaan, osoittaa, että Suomessakin islamin hylännyt joutuu yhteisössään haavoittuvaa asemaan. Tämä on huolestuttavaa.

LUE MYÖS:
Muslimit häiritsevät kristityiksi kääntyneitä

Uusimmat
MAINOS