Verkkouutiset

”Suomessa runsaasti tehtävää naisten turvallisuuden parantamiseksi”

Pirkanmaan kokoomusnaiset haluaa kiinnittää enemmän huomiota naisten turvallisuuden parantamiseen Suomessa.

Pirkanmaan kokoomusnaiset toteavat, että viime aikoina on kantautunut aivan liian usein uutisia naisiin ja tyttöihin kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Kokoomusnaisten mukaan Suomessa on runsaasti tehtävää naisten turvallisuuden parantamiseksi.

– Eniten huomiota ovat herättäneet tapaukset, joissa seksuaalirikoksen tekijäksi on epäilty turvapaikanhakijamiestä tai -poikaa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vakavimmassa, eli kuolemaan johtavassa väkivallassa, toiseksi yleisin rikostyyppi on parisuhdeväkivalta, jossa nainen on joutunut nykyisen tai entisen parisuhdekumppanin surmaamaksi, Pirkanmaan kokoomusnaiset sanoo tiedotteessaan.

Pirkanmaan kokoomusnaiset lisää, että poliisin tietoon tulleista pahoinpitelyistä joka kymmenes tapahtuu perheen sisällä ja näissä tapauksissa kolme neljästä uhrista on naisia.

– Toisaalta kansalliset uhritutkimukset osoittavat, että vain murto-osa perheen sisäisestä väkivallasta tulee poliisin tietoon.

Kansainvälisessä vertailussa naisiin kohdistuva väkivalta on kokoomusnaisten mukaan Suomessa yleisempää kuin kehittyneissä teollisuusmaissa keskimäärin.

– Suomi on sitoutunut kansainväliseen CEDAW-sopimukseen naisten aseman parantamiseksi. Vuonna 2014 YK:n alainen CEDAW-komitea huomautti Suomea muun muassa naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseen tähtäävien toimintaohjelmien puutteesta sekä naisten turvakotien ja maksuttomien auttavien puhelinten riittämättömästä määrästä ja resursseista.

Turvapaikanhakijoiden tai maahanmuuttajien tekemiä rikoksia ei kokoomusnaisten mielestä pidä vähätellä, mutta niiden varjolla ei saa unohtaa lukuisia tärkeitä toimia, joita tulee edistää määrätietoisesti kaikkien Suomessa asuvien ja oleskelevien naisten turvallisuuden parantamiseksi.

Uusimmat
MAINOS