Verkkouutiset

”Suomessa jo lähes miljoona köyhää” – yhä useampi turvautuu ruoka-apuun

Yhä useammat suomalaiset joutuvat vuosittain turvautuman ulkopuoliseen ruoka-apuun, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Valtiontalouden leikkaukset kohdistuvat hyvinkin kipeästi pienituloisiin ja tukien varassa elävien suhteellinen elintaso heikkenee entisestään. Työttömyyden lisäksi erityisesti suurissa kaupungeissa ongelmia on aiheuttanut kohtuuttomaksi kasvaneet asumiskustannukset, Kirkkopalvelujen keräysjohtaja Tapio Pajunen sanoo.

EU:n uusien kriteerien mukaan köyhyyden määritelmässä on huomioitava alle 60 prosenttia mediaanitulosta ansaitsevien lisäksi myös materiaalinen puute sekä kotitalouksien pitkään jatkunut työttömyys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Näin laskettuna Suomessa on jo lähes miljoona köyhää, sanoo Kirkon tiedotuskeskus tiedotteessaan.

EU-elintarviketuen jakelua evankelis-luterilaisiin seurakuntiin koordinoiva Kirkkopalvelut sai vuoden 2015 lopulla jaettavakseen noin 300 000 kiloa elintarvikkeita. Marras-joulukuun aikana seurakuntien yli 300 jakelupisteessä jaettiin lähes 30 000 ruokakassia ja tarjottiin yli 3 000 ateriaa.

Ruoka-avun piirissä oli yhteensä noin 56 000 ihmistä, joista suurin osa oli yksinhuoltajia, osa-aikatyötä tekeviä ja pientä eläkettä saavia ikäihmisiä.

– Ruokapankkitoiminta ei ole alistumista vallitsevaan yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Se on osa laajempaa yhteistyötä köyhyyden ja syrjäytymisen torjumiseksi, Tapio Pajunen kertoo.

Hänen mukaansa ruoka-avulla ei torjuta vain nälkää, vaan syrjäytymistä laajemminkin. Ruokakassi aktivoi tulemaan ihmisten pariin, mutta ruokajakelutilanteissa asiakkaiden kanssa myös keskustellaan, kuunnellaan heidän arjen haasteitaan ja opastetaan taloudellisissa ongelmissa.

Kirkkopalvelut on ollut mukana EU-elintarviketuen välittäjänä tukitoiminnan alusta, vuodesta 1996 lähtien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)