Verkkouutiset

Rico-koira harjoituksessa. www.x.com/PaakkariJ

Suomen kovimpien sotilaiden Rico-koira: Minulla oli musta maski ennen Kylian Mbappea

Erikoisjoukkojen koira osallistuu monipuolisesti erilaisiin harjoituksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen puolustusvoimien FINSOF-erikoisjoukoissa palveleva Rico-koira välittää kesäiset terveisensä Erikoisjääkäripataljoonan komentaja Juha Paakkarin välityksellä viestipalvelu X:ssä.

– Rico tässä moi! Täytyy sanoa, että ei oo mitään kissanpäiviä tää koiran elämä erikoisjoukoissa Utin jääkärirykmentissä. Kyllä mua varoiteltiin kennelissä, että voi olla Finsoffilla raikasta menoa, mutta kukaan ei sanonut että mulla on polttarit joka viikko… no kerran sitä eletään, Rico kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rico kävi uimakoulun, koska harjoituksia on järjestetty paljon myös vesillä. Viestiketjuun on upotettu kuva (jutun alla) eräässä harjoituksessa käytössä olleesta jäykkärunkoisesta kumiveneestä.

– Tässä oltiin (merivoimien erikoistoimintaosasto) ETO:n RHIB veneen kyytissä. Pojat nauroi, että mulla on hörökorvat ja jos laitan ne tällai takaviistoon niin on pienempi ilmanvastus ja päästään kovempaa. Luulen että mua vähän vedätettiin, Rico tuumii.

– Tämä oli jännä reeni. Lähdettiin omalta takapihalta kopterilla ja lennettiin johonkin isolle järvelle, jossa oli suolaista vettä. Pojat työnsi rikkinäiset veneet ulos ja hyppäsi perään ja mun piti hypätä kans. Sitten simsalapim pojat ehjäsi veneet ja meno jatkui veneillä.

Rico tykkää erilaisista etsintäharjoituksista, joita hän kutsuu piiloleikeiksi.

– Välillä piilossa on räjähteitä ja ansoja, välillä pitää etsiä joku ihminen, tai sitten molempia. Räjähteet on vähän tylsiä, mutta saan herkun jos löydän. Pojilla on niin huonot hajuaistit, ettei ne haista yhtään pommia jos mä en auta niitä.

Koira on harjoitellut myös puremista erilaisissa tilanteissa.

– Sitte ihan ykkönen, pureminen! Se on niin paras leikki ikinä! Mutta hermoja se vaatii, eikä näissä hommissa pärjää jos on kärpäsen keskittymiskyky. Eka pitää olla ihan hiljaa nätisti ja vasta ohjaajan käskystä saa purra sydämen kyllyydestä!!

– Mulle on kyllä järjestetty superkivoja puruleikkejä. Tässä (video jutun alla) mun piti hypätä ulos helikopterista heti kun renkaat osuu maahan, juosta täysillä pahis kiinni ja purra kädestä. Se oli NIIIIN hauskaa! Jos ette oo koskaan kokeillu tätä niin kokeilkaa ihmeessä! Ette varmasti pety.

Väillä sattuu myös pieniä vahinkoja.

– Jos ette kerro kenelläkään niin voin tunnustaa, että kerran kävi pieni moka. Olin niin innoissani, että haukkasin vahingossa mun ohjaajaa kasseista. Onneksi ohjaaja ei ollut yhtään vihainen, puhalteli vaan hetken ja harmitteli myöhemmin ettei tullut otettua kuvaa, Rico tunnustaa.

– Näissä hommissa muuten korkean paikan kammo kaikkoaa aika nopeesti. Ei vaan yksinkertaisesti ehdi pelkäämään. (Jutun) alla kuvia kun reenattiin köysilaskeutumista tornista, valmistautuminen mun ekaan fastropeen ja ampumista hekosta. Ja yks juttu.. mulla oli musta maski ennen (Kylian) Mbappéa, maskiin varustautunut Rico sanoo viitaten murtuneen nenänsä vuoksi jalkapallon EM-kisoissa suojamaskia käyttävään ranskalaispelaajaan.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)