Verkkouutiset

Suomen kanta edullisista roaming-vierailuista EU-alueella hävisi

Suomi osallistui EU:n teleneuvostossa samanmielisten jäsenmaiden yhteiseen poliittiseen lausumaan, jonka tavoitteena on roaming-verkkovierailujen tukkuhintakattojen merkittävä alentaminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvoston äänestyksessä verkkovierailujen tukkuhintakatosta puheenjohtajan kanta voitti. Puheenjohtaja esitti datalle asteittain alenevaa tukkuhintakattoa, joka alkaisi tasosta 1,0 s/MB ensi kesänä ja laskisi tasoon 0,50 s/MB vuoden 2021 kesällä.

Suomen mielestä neuvoston puheenjohtajan esittämä hintakatto oli edelleen liian korkea ja sellaisenaan todennäköisesti nostaisi jäsenmaiden kuluttajahintoja.

Lisäksi Suomi ei pitänyt hyvänä ehdotuksen sisältämää tukkuhintoja koskevaa kestävyysmekanismia sen monimutkaisuuden takia.

– Suomi tulee nyt vaikuttamaan siihen, että parlamentin esittämän suuntaiset alhaisemmat tukkuhintakatot menestyvät tulevissa neuvoston ja parlamentin neuvotteluissa, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo.

Hän toteaa, että äänestystulos ja lausuma osoittivat, ettei neuvosto ole asiasta yksimielinen.

– Tavoitteenamme on, että useammissa EU-maissa olisi saatavilla Suomen kaltaisia rajoittamattomia liittymiä, jotka kannustaisivat kansalaisia ja yrityksiä hyödyntämään enemmän digitaalisia palveluja, Berner sanoo.

EU:n yhteisenä tavoitteena on, että vähittäistason roaming-maksut poistuvat kohtuullisen käytön osalta ensi kesänä. Suomi katsoo, että nyt ratkaistavilla sääntelykysymyksillä on olennainen vaikutus tietoyhteiskunnan ja unionin digitaalisen sisämarkkinan kehitykseen.

Seuraavaksi neuvosto ja EU-parlamentti neuvottelevat ehdotuksistaan. Tarkoituksena on löytää kompromissi siten, että uusi tukkuhintoja koskeva sääntely olisi voimassa 15.6.2017 mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)