Verkkouutiset

Hornet ilmatankkauksessa. LEHTIKUVA / HANDOUT / ILMAVOIMAT

Suomen Hornetit harjoittelevat ilmatankkausta USA:n ilmavoimien kanssa

Harjoitus lennetään Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun välisellä harjoitusalueella.

Ilmavoimien Hornetit harjoittelevat tällä viikolla Yhdysvaltain ilmavoimien KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskoneen kanssa.

Harjoitus lennetään ilmavoimien tiedotteen mukaan Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun välisellä harjoitusalueella osana Ilmavoimien päivittäistä lentotoimintaa. Hornetit lentävät kotitukikohdistaan Rovaniemeltä, Rissalasta ja Pirkkalasta. Britannian Mildenhallin tukikohdasta saapuva yhdysvaltalainen KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskone tukeutuu Rovaniemen tukikohtaan.

Kaksi kertaa vuodessa Yhdysvaltain ilmavoimien kanssa toteutettavien harjoitusten tavoite on kouluttaa, ylläpitää ja uusia suomalaisten hävittäjälentäjien ilmatankkauskelpuutuksia. Kelpuutuksen suorittaminen on osa Hornet-lentäjien koulutusta.

Ilmatankkausharjoitukset ovat osa puolustusministeriön hyväksymää puolustusvoimien kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa. Vastaavia harjoituksia on järjestetty säännöllisesti vuodesta 2009 alkaen. Edellinen ilmatankkausharjoitus toteutettiin syyskuussa 2021.

Uusimmat
MAINOS