Verkkouutiset

Kokoomuksen puoluekokous on koolla Tampereella.

Suomelle virallinen Vapaa, vankka ja vakaa -tunnus? Tätä mieltä oli kokoomuskokous

Puolue haluaa asiasta "vakavaa ja perusteellista harkintaa".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Tampereen puoluekokous sai perjantaina käsiteltyä noin kolmasosan kokoukselle tehdyistä aloitteista. Yksi kiintoisimmista oli Varsinais-Suomen kokoomusnuorten aloite otsikolla ”Vapaa, Vankka, Vakaa” ajettava Suomen kansalliseksi motoksi.

Vapaa, vankka, vakaa -sanat olivat 1930-luvulla jo tulossa Suomen vaakunaan, mutta komitean työ päättyi unholaan. Kokoomusnuorten mielestä sanoista pitäisi nyt tehdä Suomen tasavallan virallinen slogan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluekokous käsitteli aloitetta puoluehallituksen siitä laatiman vastauksen pohjalta. Puoluehallitus kiitti nuoria aloitteesta.

”Vapaa, Vankka ja Vakaa” on hienon ja arvokkaan kuuloinen tunnuslause, joka kuvaa monella tapaa Suomen tasavaltaa. Puoluehallitus kuitenkin näkee, että kynnys valtiollisen tunnuslauseen asettamiseksi on korkea, eikä sitä pidä tehdä ilman vakavaa ja perusteellista harkintaa, puoluehallitus katsoi.

Suomessa tunnuslauseiden asettaminen ei ole ollut kovin yleisenä tapana, mistä valtiollisen tunnuslauseen puuttuminen toimii hyvänä osoituksena. Mikäli tunnuslause haluttaisiin asettaa, tulisi se puoluehallituksen mielestä tehdä laaja-alaisen kansallisen prosessin kautta, mikä varmistaisi parhaiden ja eniten isänmaatamme kuvaavientunnuslauseiden kilpailemisen toisiaan vastaan, sekä sen, että kansakuntamme kokisi tunnuslauseen mahdollisimman laajasti omakseen.

Puoluekokous hyväksyi puoluehallituksen näkemyksen kannakseen yksimielisesti. Kohdassa tehtiin myös ponsiehdotus Koti, uskonto, isänmaa -tunnuksesta, mutta sitä ei muotovirheen vuoksi voitu ottaa käsittelyyn.

Puoluekokous kaatoi perjantaina puoluehallituksen aloitevastauksen vain kerran. Se tapahtui nuorten hyväksytyssä aloitteessa, jonka mukaan ”testamentilla lakiosan pois rajaamiseen riittäisi perittävän tahto silloin kun rintaperillinen ei ole perittävän holhouksen alla”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)