Verkkouutiset

”Suomea ei pidä viedä takaisin harmaalle vyöhykkeelle”

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen painottaa Suomen paikan olevan läntisessä yhteisössä ja varoittaa, ettei Suomea pidä viedä takaisin harmaalle vyöhykkeelle.

Kokoomuksen Pertti Salolaisen mukaan jo talvisodan kokemukset puhuvat vahvasti sen puolesta, miten tärkeää Suomen on luoda ja ylläpitää kiinteitä suhteita läntiseen arvoyhteisöön, jonka osaksi olemme halunneet alusta asti kuulua.

– Molotov-Ribbentrop -sopimuksen lisäpöytäkirjassa (Adolf) Hitler myi Suomen (Josif) Stalinille. Pienelle maalle sellainen tilanne, jossa muut sopivat meitä koskevat asiat meiltä kysymättä, on pahin mahdollinen. Sellaisesta asemasta meidän on pyrittävä pois, painotti Pertti Salolainen eduskunnan juhlaistunnossa Kauhajoella maanantaina.

Salolaisen mukaan kansallinen yhtenäisyys oli Suomelle merkittävä tekijä, joka auttoi maata selviytymään myös talvisodasta ja säilyttämään maan puolustustahdon murtumattomana.

Salolainen sanoo, että nyt Euroopassa todistettavan hyvin samanlaisia ilmiöitä kuin sodassa 75 vuotta sitten.

– Meidän täytyy kysyä itseltämme, olemmeko painaneet mieliimme historian opetukset ja osaammeko lukea ajan ilmiöitä oikein – vai sallimmeko Euroopan ja sen mukana Suomen luisua tilaan, jossa voimankäytöllä voi uhata, totesi Salolainen.

Uusimmat
MAINOS