Verkkouutiset

Suomalaismeppi on nousemassa tärkeän valiokunnan varapuheenjohtajaksi

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaata esitetään Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Euroopan parlamentin suurin ryhmä, keskustaoikeistolainen EPP esittää Petri Servamaata budjettivaliokunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi sekä talousarvion valvontavaliokunnan jäseneksi.

– Kyseessä on vastuullinen yhdistelmä, jossa voi työskennellä paremman ja vaikuttavamman varainkäytön puolesta. Budjettivaliokunnalla on tällä kaudella edessään muun muassa EU:n monivuotisen budjettikehyksen välitarkastelu ja omien varojen järjestelmän arviointi. Valvonnan osalta on keskityttävä erityisesti petostentorjuntaan, Sarvamaa sanoo.

Budjettivaliokunta on yksi parlamentin keskeisimmistä valiokunnista, koska se käsittelee komission ehdotuksen Euroopan unionin taloussuunnitelman ja käsittelee myös finanssialan sääntelyä.

Sarvamaata esitetään lisäksi kansalaisvapauden sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan varajäseneksi.

Henna Virkkusta esitetään teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan jäseneksi ja liikennevaliokunnan varajäseneksi. Kokoomuksen meppidelegaation puheenjohtaja Sirpa Pietikäistä ryhmä esittää talous- ja raha-asiainvaliokunnan jäseneksi sekä varajäseneksi ympäristö, kansanterveys ja elintarvikkeiden turvallisuusvaliokuntaan sekä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvovaliokuntaan.

– Kokoomus onnistui erinomaisesti neuvotteluissa ja sai aikaan vaikuttavan ja tasapainoisen valiokuntapaikkojen kokonaisuuden, Pietikäinen kuvaa neuvotteluiden lopputulosta.

Parlamentti äänestää valiokuntien kokoonpanosta torstaina ryhmien esitysten pohjalta. Valiokunnat äänestävät puheenjohtajistostaan ensi viikon järjestäytymiskokouksissa.

Uusimmat
MAINOS