Verkkouutiset

Suomalaiskansanedustajat vetosivat lainsäätäjiin rasismin torjumiseksi

Suomalaiset kansanedustajat vetosivat lainsäätäjiin rasismin torjumiseksi Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Anne-Mari Virolainen (kok.) ja Pirkko Mattila (ps.) painottivat, että ennaltaehkäisevien toimenpiteiden sekä lakien tehokkaan toimeenpanon ja valvonnan pitää olla ensisijaisia välineitä rasismin torjunnassa.

Yleiskokouksen käsiteltävänä oli ruotsalaisen kansanedustajan Jonas Gunnarssonin raportti rasismin ja suvaitsemattomuuden torjumisesta sekä brittikansanedustaja David Daviesin raportti poliisivoimissa esiintyvästä rasismista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Euroopan neuvoston maahanmuuttokomitean varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen korosti, että parlamentaarikot voivat omalla esimerkillään edistää suvaitsevaisuutta ja torjua vihapuhetta.

– Parlamentaarikoilla on velvollisuus johtaa vastuullista keskustelua yhteiskunnan epäkohdista ja toimeenpanna toimivia lakeja rasismin torjumiseksi. Meidän pitää tarttua vihapuheiden pohjimmaisiin syihin ja äänekkäästi vastustaa viharetoriikkaa.

– Poliitikoilla on erityinen vastuu vaalikampanjoiden yhteydessä. Maahanmuuttajia leimaavat ilmaisut vain vahvistavat muukalaisvastaisia mielipiteitä ja lisäävät suvaitsemattomuutta yhteiskunnissa, Virolainen sanoi.

Pirkko Mattilan mielestä on tärkeää, että rasismi ja suvaitsemattomuus on nostettu esiin. Hän painotti, että ylisäännöstelyä pitäisi kuitenkin välttää, jotta poliisilla säilyy toimivalta hoitaa tehtävänsä.

– Meidän ei tulisi vain osoittaa syyttävää sormea poliisin toimintaa kohtaan, vaan etsiä rakentava lähestymistapa asiaan. On tehtävä selväksi, että rasistinen käytös ei ole hyväksyttävää. Tärkein keino rasismin torjuntaan poliisivoimissa on poliisien kouluttaminen. Samalla tulee rohkaista monimuotoisuuteen poliisien rekrytoinnissa, Mattila huomautti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)