Verkkouutiset

Suomalaiset luottavat korttimaksamiseen verkkokaupassa

Tuoreen tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista pitää tavaroiden ja palvelujen verkkomaksamista turvallisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mastercardin tuoreessa kyselytutkimuksessa yli 90 prosenttia yli 18-vuotiaista suomalaisista vastaajista kertoi ostaneensa tavaroita ja palveluita verkossa omaan käyttöönsä, ja 70 prosenttia kertoi tekevänsä verkko-ostoksia usein.

Enemmistö suomalaisista, 56 prosenttia, sanoi pitävänsä verkko-ostamista turvallisena tai hyvin turvallisena.

Tutkimuksesta käy ilmi, että 56 prosenttia suomalaisista kuluttajista ovat epävarmoja tai eivät tunne oikeuksiaan asioidessaan verkkokaupoissa, mikäli ongelmia ilmenee. Suomalaiset pitävät kuitenkin verkko-ostosten korttimaksamista turvallisena.

Vastaajista 47 prosenttia tiesi, että käyttämällä korttimaksua asiakkaalla on oikeus saada rahansa takaisin, jos ostettua tuotetta ei toimiteta, se on viallinen tai myyjä menee esimerkiksi konkurssiin.

Kortti on suomalaisille toiseksi suosituin maksutapa verkossa, eniten suomalaiset käyttävät verkkopankkimaksuja. Tässä suomalaiset eroavat ruotsalaisista naapureistaan, joille korttimaksaminen oli selvästi suosituin maksutapa verkossa. Ruotsalaisista 54 prosenttia valitsee mieluiten korttimaksun verkossa.

Suomalaista korttimaksua suosi ensisijaisesti 22 prosenttia, mutta 60 prosenttia vastaajista oli joskus käyttänyt korttia verkko-ostosten maksamiseen. Suomalaiset maksavat kortilla, koska se on helppoa (48 prosenttia vastaajista) ja turvallista (36 prosenttia).

Viime vuonna suomalaisten tekemistä verkko-ostoksista 38 prosenttia tehtiin ulkomaisissa verkkokaupoissa. Verkko-ostoksia tehtiin kaiken kaikkiaan viime vuonna 1,19 miljardin euron arvosta.

Vinkkejä verkkokauppa-asiakkaille

• Kun verkko-ostokset maksaa maksukortilla, kortinhaltija voi saada rahansa takaisin, mikäli ostettua tuotetta ei toimiteta tai se on viallinen tai verkkokauppa menee konkurssiin.

• Ota yhteyttä verkkokauppaan, mikäli jotain on mennyt pieleen. Mikäli tämä ei onnistu, ota yhteyttä kortin myöntäneeseen pankkiin avun saamiseksi.

• Ota yhteyttä pankkiisi tarkistaaksesi, mitä vakuutuksia maksukorttisi sisältää. Tarkista esimerkiksi ennen seuraavaa matkaasi, sisältääkö kortti matkavakuutuksen.

Tutkimuksen toteutti Mastercardin puolesta YouGov helmikuussa 2017. Kyselyyn vastasi 1004 yli 18-vuotiasta suomalaista ympäri maata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)