Verkkouutiset

Suolistobakteereilla voi olla merkitystä Alzheimerin taudin kehittymisessä

Lundin yliopiston tutkimuksen mukaan suolistobakteerilla voi olla oma osuutensa Alzheimerin taudin kehittymiseen.

Lundin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan suolistobakteerit voivat vauhdittaa Alzheimerin taudin kehittymistä. Tutkimustulos avaa uusia mahdollisuuksia ehkäistä ja hoitaa sairautta.

Tutkimalla sairaita ja terveitä hiiriä, tutkijat havaitsivat, että sairailla hiirillä oli erilainen koostumus suolistobakteereja, kuin terveillä hiirillä. Tutkija huomasivat, että hiiriltä, joilta oli poistettu suolistobakteerit, oli huomattavasti vähemmän beeta-amyloidiplakkia aivoissa, kuin hiirillä, joilla suolistobakteereja oli. Beeta-amyloidiplakki on saostunutta proteiinikertymää, joka haittaa aivojen toimintaa.

– Työmme on ainutlaatuinen, sillä olemme voineet osoittaa yhteyden suolistobakteereiden ja Alzheimerin taudin välillä. On selvää, että hiirille, jolta kokonaan puuttui suolistobakteerit, kehittyi paljon vähemmän plakkia aivoihin, toteaa tutkija Frida Fåk Hållenius.

– Tutkimustulos tarkoittaa, että nyt voimme alkaa tutkia keinoja estää Alzheimerin tautiin sairastumista ja viivästyttää sen kehitystä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)