Verkkouutiset

Suojelupoliisin logo organisaation vuosikirjassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suojelupoliisille halutaan Venäjä-vihjeiden hätäyhteys

Kansanedustaja ennustaa iskuja jopa sähköverkkoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kysyy nettisivuillaan, ovatko Venäjän aggressiot vasta alkamassa. Hänen mukaansa niitä on muuallakin kuin Ukrainan hyökkäyssodassa, vakavimpana toistaiseksi Nord Stream -kaasuputkien sabotaasit, ”mutta muitakin merkkejä on jo ilmassa”.

Suojelupoliisin mukaan myös meillä erilaiset droonilennot ovat lisääntyneet myös yhteiskunnan elintärkeiden kohteiden ympäristössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Heinonen kertoo saaneensa itse muun muassa yhteydenottoja epäilyttävistä venäläisrekoista poikkeuksellisissa paikoissa.

– Nyt suojelupoliisin tulisikin avata oma ”hätäkeskus”-yhteys, mihin näitä tietoja voisi ilmoittaa ja mistä ne etenisivät välittömästi tarvittaessa toimiin tarttuville viranomaisille, esimerkiksi poliisille tai armeijalle. Nyt eräskin yhteyttä ottanut kertoi yrittäneensä saada supoon yhteyttä siinä onnistumatta. Hätäkeskuslinjan pitäisi nyt toimia, Timo Heinonen toteaa.

Hänen mukaansa muuhunkin kannattaa varautua.

– Iskuja tullee varmasti tietoliikenneyhteyksiimme ja myös mahdollisesti jopa sähköverkkoihin ja muihin vastaaviin. Ja pahaa pelkään, että eivät Venäjän aggressiot tule jäämään edes tähän vaan myös rajojamme tullaan vielä loukkaamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)