Verkkouutiset

Suojelupoliisi LM:lle: Kuka tahansa voi radikalisoitua

Suojelupoliisin erikoistutkija Saana Nilssonin mukaan terroristit verkostoituvat virtuaalimaailmassa.

Suojelupoliisin erikoistutkija Saana Nilsson kertoo Lännen Medialle, että tulevaisuuden terroristi on ”innovatiivinen diginatiivi”. Juttu on julkaistu muun muassa Lapin Kansassa.

– Vaikka ei ole mahdollista määritellä tiettyä profiilia, yhdistää islamistisia terroristeja nuori ikä ja toimiminen virtuaalimaailmassa. Tulevaisuuden terroristi on nuori aikuinen, ”innovatiivinen diginatiivi”. Hän verkostoituu ja myös toimii virtuaalimaailmassa, Nilsson kertoo.

Tutkijan mukaan radikalisoituminen tapahtuu tulevaisuudessa yhä enemmän verkossa.

– Entistä vaarallisemmat verkostot ja mentorit ohjaavat radikaalille ideologialle alttiita nuoria, jotka toimivat virtuaalimaailmassa ja hyödyntävät uudella tavalla sen tuomia mahdollisuuksia toiminnassaan, Nilsson sanoo.

Saana Nilssonin mukaan kuka tahansa voi radikalisoitua.

– Yleensä otetaan esille esimerkiksi työttömyys, taloudelliset vaikeudet, syrjinnän ja epäoikeuden kokeminen, ongelmat ihmissuhteissa, huonot koulutusmahdollisuudet ja liikkumisen rajoittaminen. On kuitenkin muistettava, että kuka tahansa voi radikalisoitua, ja erityisesti nuorten osalta toiminnan taustalla saattaa olla esimerkiksi jännityksen hakeminen, suojelupoliisin erikoistutkija kertoo Lännen Medialle.

Uusimmat
MAINOS