Verkkouutiset

Liukas kävelytie Espoon Suvelassa perjantaina. Lauhtunut sää tietää jalankulkijoille liukastumisvaaraa suuressa osassa maata. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Sunnuntaina lunta, räntää ja vettä

Yöllä ja sunnuntain aikana pilvisyys lisääntyy.

Forecan mukaan sunnuntai-iltapäivään mennessä käytännössä koko maassa on pilvistä.

– Tämän hetken ennusteen mukaan jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lapin yli liikkuu lumisateita. Sunnuntaipäivän ja sunnuntai-illan aikana Suomeen leviää lounaasta laaja sadealue. Sunnuntai-illan ja maanantain vastaisen yön aikana sateita tulee koko maassa, Forecan meteorologi Joanna Rinne ennustaa.

Sateet tulevat etelässä ja lännessä osin vetenä ja räntänä, maan keskivaiheilla räntänä ja lumena ja idässä sekä pohjoisessa lumena.

Sunnuntai alkaa koko maassa pakkassäässä, mutta päivän edetessä maan etelä- ja keskiosassa lämpötila nousee laajalti nollaan tai asteen pari plussan puolelle lännestä alkaen sateiden levitessä. Pohjois-Suomessa pysytään pakkasella.

Forecan mukaan näyttää siltä, että ensi viikolla sää jatkuu edelleen vaihtelevana.

– Suomessa vuorottelevat kylmä pohjoinen ilmavirtaus ja lauha läntinen ilmavirtaus. Etenkin maan etelä- ja länsiosassa lämpötilat vaihtelevat pakkasen ja suojan välillä. Sateita liikkuu Suomen yli lähes päivittäin. Sateiden olomuodot vaihtelevat etenkin maan etelä- ja länsiosassa sekä maan keskiosassa, idässä ja Lapissa sateet tulevat enimmäkseen lumena. Myös ensi viikolla tuuli saattaa joinakin päivinä voimistua jopa myrskyisäksi asti, Rinne sanoo.

Uusimmat
MAINOS