Verkkouutiset

Stubb Ylelle: Uusi bensaveroehdotus Suomelle ongelmallinen

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ehdotti lauantaina EU:n alueelle uutta polttoaineveroa. Alexander Stubb (kok.) kertoi Ylelle suhtautuvansa kollegansa ehdotukseen avoimesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alexander Stubbin mielestä ehdotus on ennemminkin keskustelun avaus kuin varsinainen esitys. Hän luonnehtii sitä harkitsemisen arvoiseksi, vaikkakin vaikeaksi toteuttaa.

– Se on sitä kahdesta syystä. Ensinnäkin kukaan meistä ei halua tällä hetkellä nostaa kokonaisveroastetta, ja toiseksi verokysymykset ovat pitkälti kansallisissa käsissä. Tämähän olisi eräänlainen EU-vero, Stubb sanoo.

Stubbin mukaan Wolfgang Schäublen ehdotus liittyy Kreikan vuotavaan rajaan ja Turkin rahoitustarpeeseen. Stubbin tietojen mukaan EU:n budjettivarat ovat tällä hetkellä lopussa, joten rahaa pakolaiskriisin hoitoon ei sieltä ole tulossa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) puolestaan tyrmäsi ehdotuksen heti tuoreeltaan. Soini on sitä mieltä, että unionin ulkorajojen valvonta pitää rahoittaa EU:n budjetista.

– Pitäisin sitä erittäin huonona ja vakavana ennakkotapauksena, että tällä tavalla luotaisiin oikopolku EU:n verotusoikeudelle. Se johtaisi askel askeleelta kohti muitakin EU-veroja. Kyllä ne kuuluvat kansallisesti päätettäväksi, Soini korostaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)