Verkkouutiset

Stubb Ylellä: Päivässä on tehtävä 20 minuuttia lisää työtä

"Edellinen hallitus laski ministerien palkkoja viisi prosenttia", sanoo valtiovarainministeri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, että hallituksen tavoitteena on saada suomalaiset tekemään joka päivä enemmän työtä.

– Käytännössä se tarkoittaa, että meille tulee 20 minuuttia lisätyötä päivässä, tai pari tuntia viikossa. Se auttaa meitä tekemään sen viiden prosentin tuottavuusloikan, jota meiltä on toivottu, Stubb sanoi maanantai-iltana Ylellä.

Hänen mukaansa myös hallitus on valmis ”osallistumaan talkoisiin” jollain tavalla.

– Edellinen hallitus laski ministerien palkkoja viisi prosenttia. Jos saamme aikaan yhteiskuntasopimuksen, osallistumme talkoisiin jollain tavalla. Mikä se muoto loppupeleissä on, sitä on vaikea sanoa, Stubb toteaa.

Hän sanoo, että hyvätuloisilla on kaksi tapaa osallistua yhteisiin leikkauksiin, joko vapaaehtoisuus tai solidaarisuusvero.

– Tällä hetkellä meillä on vahva solidaarisuusvero, progressio on erittäin vahva.

Solidaarisuusvero tarkoittaa lisäveroa yli 7 500 euroa kuukaudessa ansaitseville. Edellinen hallitus päätti veron käyttöönotosta vuonna 2012, ja nykyinen hallitus päätti, että veroa peritään myös nykyisen hallituksen kaudella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)