Verkkouutiset

Sterilointien määrä kasvoi viime vuonna yli 13 prosenttia

Sterilointien määrä kasvoi viime vuonna runsaat 13 prosenttia edellisvuodesta, mikä tarkoittaa noin 600 sterilointia edellisvuotta enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 1990-lukuun ja 2000-luvun alkuun nähden sterilointien määrä on viime vuosina pysynyt kuitenkin melko vakaana.

Viime vuoden kasvu selittyy lähes kokonaan miesten sterilointien määrän kasvulla. Naisten sterilointien määrä on viime vuodet pysynyt hyvin vakaana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Viime vuonna sterilointeja tehtiin kokonaisuudessa noin 5 000. Steriloinneista 49,7 prosenttia tehtiin miehille, mikä on suurempi osuus kuin kertaakaan sterilointien tilastoinnin aikana vuodesta 1950 lähtien.

Naisille tehtävien sterilointien määrä onkin vähentynyt huomattavasti verrattuna 2000-luvun alkuun. Vuonna 2000 miehille tehtiin ainoastaan vajaat 20 prosenttia kaikista steriloinneista.

Miesten sterilointeja on viime vuosina tehty enemmän yli 35-vuotialle. Nuorempien miesten osuus steriloinneista on ollut selkeässä laskussa. Naisten steriloinnit ovat puolestaan yleistyneet erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä. Viime vuonna steriloitujen naisten keski-ikä oli 37,1 vuotta ja miesten keski-ikä 40,2.

Sterilointien kokonaismäärän voimakasta laskua 1990-luvun puolen välin jälkeen selittävät muun muassa ehkäisymenetelmien valikoiman laajeneminen ja lasten hankkiminen myöhäisemmällä iällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)