Verkkouutiset

SS: Miljoonia euroja valunut hukkaan turhissa kuntaliitosselvityksissä

Vain 15 prosenttia kuntaliitosselvityksistä on johtanut vapaaehtoisiin kuntaliitoksiin, kertoo Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyse on kuntaliitosselvityksistä, jotka toteutettiin vuosina 2013–2015 osana Jyrki Kataisen hallituksen kuntauudistusta. Selvityksiä tehtiin kahtena viime vuonna 48, ja kahdeksan niistä johti kuntaliitospäätökseen.

Vuosina 2007–2009 toteutettujen kuntaliitosselvitysten seurauksena vielä noin puolet johti kuntaliitoksiin.

Kuntaliiton erityisasiantuntija Arto Kosken mukaan kuntaliitosselvitysten huono tehokkuus johtui valtion käyttämästä pakosta. Aiemmat kuntaliitosselvitykset olivat perustuneet vapaaehtoisuuteen. Nyt valtio tarvittaessa velvoitti kunnat selvitykseen.

– Kuntia velvoittavat selvitykset johtivat siihen, että suurin osa niistä oli todellisuudessa pelkkiä rutiiniselvityksiä. Niiden lopputulos oli ennustettavissa jo ennen selvityksen alkamista, Koski sanoi Savon Sanomille.

Lehden mukaan pelkkien selvityshenkilöiden palkkiot ovat olleet miljoonaluokkaa. Pääkaupunkiseudun selvitys metropolialueesta maksoi puoli miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)