Verkkouutiset

Kansalliskaartin sotilas sairaalassa Massachusettsin osavaltiossa. / LEHTIKUVA / AFP / Joseph Prezioso

Sotilaat hälytettiin sairaaloiden avuksi USA:ssa

Lääkintäjoukot tukevat henkilöstöpulasta kärsivän terveydenhuollon toimintaa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto kertoo lähettävänsä asevoimien lääkintäjoukkoja tukemaan vakavasta henkilöstöpulasta kärsiviä sairaaloita.

Tuhannen henkilön osasto jaetaan New York Times -lehden mukaan muun muassa New Yorkin, Ohion ja Michiganin osavaltioihin. Sotilaat ryhmittelevät sairaaloihin saapuvia potilaita vakavuusasteen mukaan, minkä kerrotaan säästävän tilaa ja vapauttavan henkilökuntaa muihin tehtäviin.

Eri osavaltioissa on lisäksi kutsuttu terveydenhuollon avuksi yli 14 000 kansalliskaartin sotilasta. Lukeman odotetaan kasvavan lähiviikkojen aikana.

Amerikkalaisissa sairaaloissa on tällä hetkellä hoidossa noin 142 000 koronapotilasta eli enemmän kuin kertaakaan pandemian aikana. Lukemassa on mukana myös lieväoireisia henkilöitä, jotka olivat tulleet sairaalahoitoon muista syistä, mutta joilta vahvistettiin koronainfektio sattumalta.

Koronapandemian pitkittyminen ja esimerkiksi inflaatiohuolet ovat heikentäneet presidentti Bidenin kannatuslukemia. Tilanne on haastava demokraattipuolueen kannalta, joka voi menettää enemmistönsä ainakin senaatissa kongressin välivaaleissa syksyllä.

Yhdysvalloissa on saatu viitteitä viime päivinä siitä, että omikronmuunnoksen aiheuttama epidemia-aalto olisi ehkä kääntynyt laskuun maan itärannikolla. Bostonin kaupungissa jätevedestä havaittujen virusjäämien määrä on vähentynyt 40 prosentilla tammikuun 1. päivän jäkeen.

– Tämä viittaa siihen, että lasku olisi jyrkkää. Toivomme tämän tarkoittavan myös tartuntamäärien laskua, mikä heijastuisi myöhemmin potilasmääriin ja kuolemantapauksiin, Tufts Medical Center -sairaalan epidemiologi Shira Doron sanoi GBH-radiokanavan haastattelussa.

Uusimmat
MAINOS