Verkkouutiset

Sopeutumattomille turvapaikanhakijoille vaaditaan erillistä sijoituspaikkaa

Kajaanin vastaanottokeskuksen tapahtumat, jossa kantasuomalainen mies joutui tapetuksi kahden turvapaikanhakijan toimesta, tuo esille selkeän puutteen vastaanottokeskusten toimintatavoissa, sanovat kansanedustajat Leena Meri (ps.) ja Laura Huhtasaari (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisuudessa on kerrottu, että kyseiset irakilaiset turvapaikanhakijat siirrettiin Kajaanin Otanmäkeen, koska he aiheuttivat ongelmia toisessa keskuksessa.

– Vastaanottokeskuksissa on turvapaikanhakijoita, jotka syystä tai toisesta eivät sopeudu ja heitä kierrätetään keskuksesta toiseen. Epäselvää on, oliko Otanmäen vastaanottokeskusta informoitu ko. turvapaikanhakijoiden käytöshäiriöistä muissa keskuksissa. Kierrättäminen ei silti ratkaise ongelmaa, Leena Meri ja Laura Huhtasaari toteavat kirjallisessa kysymyksessään.

Heidän mukaansa tarvitaan pikaisesti paikka, johon näitä sopeutumattomia henkilöitä voidaan sijoittaa.

– Keskus, jossa olisi tiukempi valvonta, työntekijöillä riittävät valtuudet, liikkuminen rajoitettua, ja joka sijaitsisi kaukana asutuksesta, sanovat Meri ja Huhtasaari.

He tiedustelevat tiistaina eduskunnan puhemiehelle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, kartoitetaanko tilannetta käytösongelmaisten turvapaikanhakijoiden osalta ja tehdäänkö heille vaarallisuusarviointia, sekä mitä toimintaohjeita vastaanottokeskuksilla on tällaisten henkilöiden osalta ja mihin toimenpiteisiin asianomainen ministeri aikoo ryhtyä, jotta käytösongelmaisten turvapaikanhakijoiden sijoittaminen saadaan hoidettua siten, että kaikkien turvallisuus tulee taattua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Historia

Kommunismin teloitettu unelma

Meillä on vaihtoehtona voitto tai kuolema – nyt on aika vihata ja tulla vihatuksi, totesi Seppo Toiviainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)