Verkkouutiset

SK: Yritys tahkosi yli kolmen miljoonan euron voiton pakolaisbisneksellä

Emoyhtiö Barona Group maksoi omistajilleen miljoonaosingot.

Suomen Kuvalehti kertoo, että Luona, joka on yksi suurimmista vastaanottokeskustoimintaa järjestävistä yrityksistä, tahkosi vuonna 2016 lähes 3,2 miljoonan euron voiton. Samalla yritys yli kolminkertaisti liikevaihtonsa 52,8 miljoonaan euroon edellisvuoteen verrattuna.

Tilinpäätöstietojen mukaan Luona siirsi voittonsa lähes kokonaan konserniavustuksena suomalaiselle emoyhtiölleen Barona Groupille.

Barona sai tytäryhtiöiltään vuonna 2016 yhteensä 13,1 miljoonaa euroa konserniavustuksia, joista Luonan osuus oli lähes neljännes. Barona maksoi omistajilleen 8,2 miljoonan euron osingot.

Ennen vastaanottokeskustoiminnan aloittamista Baronan omistama sote-yritys Luona oli tappiollinen. Sen liikevaihto oli vuonna 2014 noin 3,5 miljoonaa euroa.

Luonan vastaanottokeskuksissa majoittuu tällä hetkellä noin 2 000 turvapaikanhakijaa. Enimmillään majoittujia on ollut noin 3 000.

Suomesta haki turvapaikkaa vuoden 2015 aikana yli 32 500 ihmistä, ja seuraavana vuonna hakijoita oli noin 5 600. Tulijat piti majoittaa nopeasti, mikä johti yksityisten vastaanottokeskusten pikaisiin perustamisiin ilman lain vaatimaa kilpailutusta. Viranomaiset joustivat kilpailutussäännöistä poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Euroopan unionin tuella.

Suomen valtio on ostanut yksityisiltä vastaanottokeskuksilta kymmenillä miljoonilla euroilla palveluja pakolaiskriisin vuoksi.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)