Verkkouutiset

SK: Touko Aallon mielestä keskusta ja SDP ovat tunkkaisia siltarumpupuolueita

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon suosikkipuolue on kokoomus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden tyyli muuttui sen jälkeen, kun Touko Aalto valittiin puolueen puheenjohtajaksi. Vaikka Aalto haluaa olla hyvissä väleissä kaikkien kanssa, hänellä on Suomen Kuvalehden tietojen mukaan suosikkinsa.

”Aalto tulee toimeen kokoomuksen ja kokoomuslaisten kanssa. Syitä on kaksi: Petteri Orpo ja valtapeli”, kirjoittaa Suomen Kuvalehti. Lehden mukaan Orpon tapa tehdä päätöksiä nopeasti on miellyttänyt Aaltoa eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomus on suurin puolue mielipidemittauksissa ja tällä hetkellä vahvin suosikki pääministeripuolueeksi.

Kokoomus, vihreät, RKP ja vasemmisto hallitukseen

SK:n mukaan Aallon suosikkihallituksessa olisivat vihreiden lisäksi kokoomus, ruotsalainen kansanpuolue ja vasemmistoliitto.

”Keskusta ja SDP ovat Aallon mielestä tunkkaisia siltarumpupuolueita”, kirjoittaa SK. Keskusta ei Aallon mielestä piittaa ympäristöstä, ja sosialidemokraatit ovat vanhakantainen ryhmä, joka tuhlaa aikaansa asioiden vatvomiseen ay-liikkeen kanssa.

Jos tuoreimmat gallupit muutetaan kansanedustajapaikoiksi, kokoomus saisi 46 paikkaa, vihreät 33, vasemmistoliitto 17 ja RKP kymmenen. Se riittäisi 106 paikan enemmistöhallitukseen, mikä on samansuuruinen kuin nykyinen hallitus.

Elokuun Ylen ja Helsingin Sanomien gallupit on muuttanut paikkamääriksi Ellun Kanojen viestinnän tekijä Jukka Manninen. Simulaatioon sisältyy epävarmuustekijöitä.

Sipilälle haetaan seuraajaa

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä on luvannut kertoa suunnitelmistaan ensi huhtikuussa, luultavasti puoluevaltuuston kokouksessa. Keskustalla on puoluekokous kesäkuussa 2018.

SK:n mukaan Sipilän tilalle keskustan johtoon on maaniteltu eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Kaikkosta, kansanedustaja Tuomo Puumalaa ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa. Tehtävä kiinnostaa, mutta kaikkia pelottaa entisen puheenjohtajan Mari Kiviniemen kohtalo.

Kiviniemi nousi pätkäpääministeriksi Matti Vanhasen luovuttua keskustan puheenjohtajuudesta ja pääministerin tehtävästä vajaa vuosi ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja. Keskusta hävisi vaaleissa 16 paikkaa ja siirtyi oma-aloitteisesti oppositioon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)