Verkkouutiset

Sisäministeri Petteri Orpo: On puututtava terrorismin juurisyihin

Ministeri toteaa Verkkouutisiin kirjoittamassaan blogissa, ettei terrorismia voi tappaa luodein.

”Maahanmuuttajien integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan ehkäisee tehokkaasti ääriajattelun leviämistä. Toimeton ja uskonsa tulevaisuuteen menettänyt ihminen on otollinen kohde terroristien värvääjille. Työ on erittäin tärkeä asia kotoutumisen kannalta”, sisäministeri Petteri Orpo kirjoittaa.

Hän sanoo toimivien työmarkkinoiden olevan myös edellytys Suomen saamiseksi jälleen kasvu-uralle nostaen esiin erityisesti oppisopimusjärjestelmän kehittämisen mahdollisuudet.

Orpo muistuttaa konfliktinratkaisujärjestö CMI:n asiantuntija Hussein al-Taeen toteamuksesta, että terroristit voi tappaa asein, mutta terrorismia ei.

”Jos terrorismin juurisyihin ei puututa, aina tulee uusia ISIS:n kaltaisia silmitöntä väkivaltaa käyttäviä järjestöjä. Esimerkiksi EU voisi olla nykyistä yhtenäisemmin ja tavoitteellisemmin luomassa vakautta Lähi-itään.”

Orpon mukaan terroriuhkaan vastataan pitämällä kiinni eurooppalaisen avoimen yhteiskunnan periaatteista.

”Jos luovumme arvoistamme uhan edessä, mitä puolustettavaa meille jää?”

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)