Verkkouutiset

Sisäministeri Paula Risikko: Suomi ei ole lintukoto

Sisäministerin mukaan määrärahoja on lisätty, mutta turvallisuuden tekeminen ei ole ainoastaan viranomaisten tehtävä.

Suomi on sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Suomi on yksi maailman turvallisimpia maita monella eri mittarilla mitattuna.

– Suomi ei ole kuitenkaan ”lintukoto”. Tämän olemme valitettavasti saaneet myös tänä vuonna konkreettisesti kokea, samoin kuin muutkin Euroopan maat, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Risikon mukaan Suomen hallitus otti alkuvuodesta turvallisuuden yhdeksi loppukauden painopisteekseen.

– Olemme käynnistäneet erilaisia turvallisuutta lisääviä toimia ja lisänneet määrärahoja turvallisuuden tekemiseen.

Rahaa on hänen mukaansa osoitettu niin poliisille, suojelupoliisille kuin rajavartiolaitoksellekin.

– Nämä lisärahat mahdollistavat sen, että voidaan mm. palkata osaavia tekijöitä, uusia kalustoa ja ostaa suojavarusteita.

Sisäministeriö julkaisi Risikon mukaan lokakuussa myös sisäisen turvallisuuden strategian, jolla pyritään siihen, että Suomesta tulee maailman turvallisin maa elää, asua, yrittää ja tehdä työtä. Esimerkiksi viranomaisten osaamista ja kansalaisten kriisinkestokykyä halutaan vahvistaa.

– Samalla muistutetaan myös meidän itse kunkin omasta vastuusta turvallisuutemme takaamisessa eli turvallisuudesta kannattaa aina olla hieman huolissaan ja toimia sen mukaisesti.

Sisäministeri muistuttaa, ettei turvallisuuden tekeminen ole ainoastaan viranomaisten tehtävä, vaan esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisyyn voi osallistua jokainen.

– Turvallisuuden tunne kasvaa, kun tiedämme, että lähellä on auttavia ja välittäviä ihmisiä.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)