Verkkouutiset

Sipoon Sanomat: Vihreä poliitikko kyseenalaistaa kunniavartiot sankarihaudoilla

Kunnallispoliitikon mukaan kansallisia sotatraumoja ollaan siirtämässä tuleville sukupolville.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden sipoolainen kunnallispoliitikko Sami Nykter kyseenalaistaa idean vapaaehtoisista kunniavartioista sankarihaudoilla, kertoo Sipoon Sanomat.

– Olisi tärkeää miettiä, ollaanko nyt järjestämässä jotain, joka vain mahdollisesti siirtää kansallista sotatraumaa nuorille ja tuleville sukupolville? Nykter pohtii Sipoon Facebook-ryhmässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nykter oli kevään kuntavaaleissa vihreiden ehdokkaana, muttei päässyt valtuustoon. Hän toimii teknisen valiokunnan varajäsenenä.

– Niin hienolta ja kunnioittavalta kuin se kuulostaakin, niin kuulisin mielelläni, mitä traumoja analysoineilla psykoterapeuteilla olisi tästä ajatuksesta sanottavaa, Nykter toteaa.

Suomi100-hankkeen yhteydessä kansalaisilta saatiin yli 5000 ehdotusta juhlavuoden viettämiseen. Näistä yksi oli itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille järjestettävät kunniavartiot, joita Sipoon kunta lähti toteuttamaan.

Sankarihaudoille on tarkoitus kutsua vapaaehtoisia nuoria miehiä, jotta jokaiselle haudalle saataisiin seisomaan kaatuneen ikäinen mies.

Suomi100-hankkeen tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen ei jaa Nykterin huolta. Hänen mukaansa juhlavuodessa kohtaavat ilo ja arvokkuus.

– Osallistuminen on vapaaehtoista ja nuoret ovat itse olleet aktiivisia usealla taholla.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)