Verkkouutiset

Simon Elo: Hyväksyvätkö vihreät Suomeen sharia-lain?

Sinisten kansanedustajan mukaan vihreät ovat olleet vaiti sharia-keskustelussa.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kummeksuu tiedotteessaan viimeaikaista keskustelua islamilaisesta sharia-laista. Esimerkiksi Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla islamilaisen oikeuden asiantuntija Asifa Quraishi-Landesin haastattelun, jossa hän puolusteli sharia-lakia ja vaati länsimaita antamaan sille tilaa.

– Suomi antaa yhdenvertaista suojaa kaikille ihmisille riippumatta taustasta. Sharia-lain hyväksyminen oikeusjärjestelmämme rinnalle tarkoittaisi irtisanoutumista YK:n ihmisoikeussopimuksesta, jossa keskeistä on oikeus tasavertaiseen kohteluun lain edessä, sanoo Simo Elo.

Hänen mukaansa sharia-laissa miehellä ja naisella ei ole tasavertaista asemaa oikeuden edessä. Elon sanoo, että Britanniassa epäviralliset sharia-tuomioistuimet ”järjestelmällisesti sortavat naisia”.

– Sininen tulevaisuus ei vastuullisena konservatiivipuolueena hyväksy minkäänlaista sharia-lain käyttöä Suomessa, linjaa Elo.

Elo lähettää terveisiä vihreiden puoluekokoukseen, joka käynnistyi tänään Vantaalla.

– Ihmisoikeuksista yleensä puhuvat vihreiden Touko Aalto, Ville Niinistö ja Emma Kari ovat olleet sharia-keskustelussa täysin vaiti.

– Touko Aalto kyllä kritisoi kovin sanoin kristittyjä, kuten Aki Ruotsalaa, mutta ei uskalla puhua islamiin liittyvästä shariasta. Emma Kari keskittyy pöllöpopulismiin ja haikailee punavihreää hallitusta. Vihreät pullistelevat puoluekokouksessa voimansa tunnossa. Hyväksyvätkö vihreät hallitusvastuussa sharia-lain käytön Suomessa, Simon Elo kysyy.

Uusimmat
MAINOS