Verkkouutiset

Siirtolaiset tekivät rynnäkön Ranskan ja Englannin väliseen tunneliin, armeijaa vaaditaan apuun

Ranskalaisen rannikkokaupungin pormestari vaatii Englantia ottamaan vastaan lisää pakolaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suuri joukko pakolaisia yritti rynnäköidä joulupäivänä Englannin kanaalin alittavan tunnelin sisäänkäyntiterminaaliin Ranskan Calaisissa. Asiasta uutisoivan Telegraphin mukaan tapaus on kiristänyt kaupungin johdon ja brittihallinnon välejä entisestään.

Calais on tullut viime aikoina tunnetuksi lukemattomista alueelle saapuneista pakolaisista, jotka pyrkivät kaupungin kautta Englantiin. Pakolaisten tiedetään muun muassa piiloutuneen Englantiin matkaaviin rekkoihin. Suuret pakolaismäärät ovat johtaneet myös välikohtauksiin erityisesti tielläliikkujien kanssa. Verkkouutiset on kertonut niistä muun muassa tässä.

Calaisissa tilanteesta syytetään brittien pakolaispolitiikkaa. Calais’n pormestari Natacha Bouchart lupasi joulupäivän ryntäyksen jälkeen erota virastaan Ranskan parlamentin ylähuoneesta, voidakseen ”keskittyä taisteluunsa Britanniaa vastaan”.

Bouchartin mielestä Britannian tulisi ottaa vastaan Calais’n sataman lähellä valtavassa ”Uutena viidakkona” tunnetussa hökkelikylässä elävät tuhannet pakolaiset.

Bouchart on luonnehtinut Calais’n ja Britannian välistä ongelmatilannetta ”diplomaattiseksi selkkaukseksi” jo viime kesänä.

”Britannian pääministeri David Cameron pilkkaa meitä. Hän suhtautuu alueeseen halveksuen. Hän pakottaa omat lakinsa pätemään Calais’n alueella”, Bouchart on todennut.

Hän sanoi joulupäivän rynnäkön jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olevansa sitä mieltä, että Ranskan armeijan olisi puututtava asiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)