Verkkouutiset

Seuraus lokitietojen luovutuksesta: Jopa 170 vankiloiden virkamiestä haastettu oikeuteen

Vankilavirkailijain liitto on huolissaan paitsi säästöistä, myös työturvallisuudesta.

VVL kiinnittää huomiota syksyn aikana julkisuudessa esillä olleisiin vangeille annettuihin, vankitietojärjestelmää käyttävien virkamiesten ns. lokitietoihin. Tämän seurauksena noin 170 virkamiestä on haastettu oikeuteen.

– Tätä voidaan pitää haitantekona virkamiehiä kohtaan. Vielä vakavampi seuraus on kuitenkin ollut lokitietojen luovuttamisen kautta osaan virkamiehistä kohdistuva työturvallisuusuhka. Tästä on saatu ensimmäiset esimerkit uhkausten muodossa, VVL:n edustajisto toteaa torstaisessa kannanotossaan.

Liitto katsoo, ettei Rikosseuraamusvirasto ole noudattanut tietoja antaessaan työturvallisuuslakia ja aikoo tehdä asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Liiton toinen huoli koskee Rikosseuraamuslaitoksen säästöohjelma, joka ei näytä riittävän. VVL:n mukaan lisäleikkaukset johtaisivat laitos- ja yhteiskuntaturvallisuuden vaarantumiseen.

– Rikosseuraamuslaitoksen säästöohjelmasta huolimatta näyttää siltä, ettei alan tuleva rahoitus ole riittävä. Tällöin jouduttaisiin lisäleikkauksiin, vaikka säästettävien henkilötyövuosien yhteismäärä on jo nyt yli 500. Tätä ei voida tehdä laitos- ja yhteiskuntaturvallisuutta vaarantamatta, toteaa.

Uusimmat
MAINOS