Verkkouutiset

Seura: Donald Trumpia inhotaan enemmän kuin Vladimir Putinia

Valtionpäämiehistä ainoastaan Saksan Angela Merkel saa merkittävää kannatusta suomalaisten keskuudessa.

Seuran Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin, Venäjän presidentti Vladimir Putiniin ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-uniin suhtaudutaan Suomessa äärimmäisen kielteisesti.

Inho Trumpia kohtaan on Taloustutkimuksen tutkimuspäällikön Juho Rahkosen mukaan aivan poikkeuksellista. Tutkimuksen mukaan Trumpia inhotaan jopa enemmän kuin Putinia.

Jopa 83 prosenttia suhtautuu Yhdysvaltain presidenttiin kielteisesti.

– Hän ei voi sanoa tai tehdä mitään sellaista, mitä ei täällä tulkittaisi huonoksi ja pahaksi. Imago on niin huono, Rahkonen kertoo.

Trumpia inhoavat erityisesti suomalaiset naiset, sillä 91 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista suhtautuu presidenttiin kielteisesti.

– Trump on todella suututtanut suomalaisert feministit, Rahkonen toteaa.

76 prosenttia suomalaisista suhtautuu Putiniin kielteisesti. Putiniin kielteisesti suhtautuvat ovat kuitenkin vähemmän jyrkkiä näkemyksessään kuin Trumpiin kielteisesti suhtautuvat.

Tutkimuksen mukaan keskeisistä valtionpäämiehistä ainoastaan Angela Merkel saa merkittävää kannatusta suomalaisten keskuudessa. 60 prosenttia suhtautuu Saksan liittokansleriin myönteisesti.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ei ole vielä ehtinyt herättämään suomalaisissa mielipiteitä puolesta tai vastaan, sillä 43 prosenttia vastanneista ei osaa määritellä suhtautumistaan Macroniin.

Perussuomalaiset erottuvat muista

Puoluekannan mukaan tarkasteltuna ainoastaan perussuomalaisten kannat eroavat merkittävästi muista. Kyselyyn vastanneista perussuomalaisten kannattajista 47 prosenttia suhtautuu Donald Trumpiin myönteisesti.

Myös kristillisdemokraateissa Trumpin 40 prosentin kannatus on muihin puolueisiin nähden poikkeuksellista. Muissa puolueissa kannatus on noin viiden prosentin luokkaa.

Perussuomalaiset erottuvat myös suhtautumisessaan Saksan liittokansleriin. Yleistä kansansuosiota nauttiva Merkel kohtaa perussuomalaisten keskuudessa 73 prosentin vastustuksen. Myös sinisistä ja kokoomuksesta 13 prosenttia suhtautuu tutkimuksen mukaan Merkeliin kielteisesti.

Kyselytutkimuksessa haastateltiin yli tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on noin 3 prosenttia.

Uusimmat
MAINOS