Verkkouutiset

Kevät on edennyt keskimääräistä hitaammin. Wikimedia Commons / Marit Henriksson

Seuraavien viikkojen sää edelleen keskimääräistä viileämpää

Seuraavan neljän viikon sääennusteissa ei vielä hellejaksoja ole näköpiirissä.

Samaan aikaan kun eteläisemmässä Euroopassa on mitattu jopa kymmenen astetta tavanomaista korkeampia lämpötiloja, Suomessa seuraavien viikkojen ennusteet lupaavat edelleen keskimääräistä viileämpiä kelejä, kerrotaan Forecan sivulla.

– Tämän kuukausiennusteen mukaan ei ole heti odotettavissa pitkiä hellejaksoja. Tällä hetkellä näyttää, että toukokuu jää helteettömäksi, mutta aivan varmasti sitä ei voi vielä sanoa, Forecan meteorologi Anna Latvala kertoo.

Viimeeksi helteetön toukokuu on koettu vuonna 2020 ja keskimäärin hellepäiviä toukokuussa on kolme. Viime vuonna terminen kesä alkoi aikaisimmillaan jo 10.5., mutta tänä vuonna terminen kesä ei ole vielä alkanut missään päin Suomea, vaikka monessa paikassa ollaan oltu lähellä termisen kesän lämpötiloja. Terminen kesä katsotaan alkavaksi silloin, kun vuorokauden keskilämpötila on pysyvästi yli 10 astetta.

Maanantaina 23. toukokuuta alkavalla viikolla eteläisemmässä Suomessa pysytään yleisesti 0-1 astetta tavanomaista viileämmissä lämpötiloissa, mutta sen sijaan pohjoisessa lämpötilat voivat nousta pari astetta keskimääräistä lämpimämmiksi. Sademäärä on tavanomainen tai hieman pienempi. Viikon alkupuolella päivälämpötilat ovat 14-20 asteen välillä, mutta viikon puolivälissä sää hieman viilenee niin, että loppuviikolla lämpötilat ovat 10-15 asteen välillä. Pakkasöitä esiintyy enää ainoastaan pohjoisimmassa osassa maata.

Toukokuun 30. päivä alkavalla viikolla sää pysyy tavanomaista viileämpänä. Keskimääräisistä lämpötiloista jäädään 0-1 astetta. Touko-kesäkuun vaihteen lämpötilat normaalisti vaihtelevat etelän 16-20 asteen ja pohjoisen 10-16 asteen välillä.

Seuraavien viikkojen säiden ennustettavuus on tällä hetkellä vielä heikko, mutta näyttää siltä että sekä kesäkuun 6. ja 13. päivä alkavilla viikoilla lämpötila on ajankohdalle tavanomainen tai hieman viileämpi. Sademäärienkään suhteen eivät ennusteet näytä poikkeavuutta normaalista. Juhannuksen ajan säissä ei tällä hetkellä ole viitteitä tavanomaisesta poikkeavista keskilämpötiloista.

 

Uusimmat
MAINOS