Verkkouutiset

Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Seppo Tiitisen hurja lausunto: Hän on pelottavin politiikassa tapaamani hahmo

Entinen eduskunnan pääsihteeri luonnehtii uutuuskirjassa rankalla tavalla Jussi Halla-ahoa.

Markku Jokisipilän teos Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla (Otava) ilmestyy tänään. Kirjan haastatteluissa entinen suojelupoliisin päällikkö ja eduskunnan pääsihteerinä vuodet 1992–2015 toiminut Seppo Tiitinen luonnehtii PS:n entistä puheenjohtajaa.

– (Jussi) Halla-aho on henkilönä pelottavin hahmo, minkä minä olen politiikassa tavannut, Seppo Tiitinen sanoo.

– Hän on hyvin terävä, johdonmukainen ja immuuni ulkopuoliselle maailmalle. Yleensä ihmiset reagoivat silmillä tai ilmeillä siihen, mitä ympärillä tapahtuu, mutta hän ei reagoi silmänräpäykselläkään.

Tiitinen toimi ennen suojelupoliisin aikaansa eduskunnassa valiokuntasihteerinä. Siten hän on ehtinyt nähdä niin Veikko Vennamon, Timo Soinin kuin Jussi Halla-ahonkin.

– Soini pärjäsi puolueessa soinismeilla aikansa, mutta kun sinne ilmaantui omalla ideologisella taustalla ja selkärangalla varustettu kova ydin, hän oli aivan voimaton, Tiitinen analysoi Halla-ahon maahanmuuttokriittisen siiven nousua perussuomalaisissa.

Seppo Tiitisen mielestä vanhoista blogikirjoituksista on löydettävissä ”se todellinen Halla-aho, joka tuskin vielä on täysin kuollut ja kuopattu”. Hänen mukaansa Halla-aho toteutti puolueessa ”ulkopuleerauksen”, jolla haluttiin saada se näyttämään hallituskelpoiselta.

– Ihmiset voivat toki muuttua, mutta sanoisin tässä, että vestigia terrent, jäljet pelottavat.

– Pitäisin kyllä varmistimen poistettuna niin Halla-ahon kuin puolueenkin kannalta periaatteella ei vara venettä kaada.

LUE MYÖS:
Ilkka Kanerva: Heidät ottaisin heti PS:sta kokoomukseen

Uusimmat
MAINOS