Verkkouutiset

Sebastian Kurz: Laiton maahanmuutto uhkaa Eurooppaa

Itävallan liittokansleri vertaa hallitsemattoman maahanmuuton riskiä ilmastonmuutokseen.

Liittokansleri Sebastian Kurzin mukaan maahanmuutto on Itävallalle ilmastonmuutosta vastaava uhkakuva.

– On tärkeää suojella ympäristöämme, mutta on myös tärkeää päättää, ketkä tulevat asumaan maassamme. Jos emme taistele laitonta maahanmuuttoa vastaan, Eurooppa ei tule olemaan entisensä viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä, Sebastian Kurz sanoo Financial Timesin haastattelussa.

– Jos emme hallitse tulijoita, emme voi elää turvallisessa maassa. Emmekä voi säilyttää identiteettiämme, Kurz jatkaa.

Itävallan keskustaoikeistolaista kansanpuoluetta johtava Sebastian Kurz muodosti koalitiohallituksen vihreiden kanssa kansallismielisen FPÖ-puolueen korruptioskandaalin seurauksena. Hänen mukaansa molemmat puolueet saivat hallitusohjelmaan keskeiset vaalilupauksensa.

Kansanpuolue sai syyskuun ylimääräisissä vaaleisssa 37 prosenttia äänistä, vihreät 14 prosenttia.

Kansanpuolueella on uudessa hallituksessa tärkeimpinä pidetyt valtiovarainministerin, sisäministerin ja ulkoministerin salkut. Vihreiden puheenjohtaja Werner Kogler toimii varakanslerina ja Leonore Gewessler uuden ”superministeriön” johdossa, johon on sisällytetty energia-, liikenne- ja innovaatiopolitiikka.

Kurzin lupaamat veronalennukset ja valtiontalouden tasapainottaminen on määrä rahoittaa sosiaaliturva- ja työmarkkinauudistuksilla.

Hallitusohjelma sisältää myös kirjauksen hiilineutraaliudesta vuoteen 2040 mennessä ja huivikiellon alle 14-vuotiaille tytöille kouluissa. Viranomaisille annetaan valtuudet pidättää ennaltaehkäisevästi uskonnollisesta ääriajattelusta epäiltyjä maahanmuuttajia.

Sebastian Kurzin mukaan myös koalitiohallitus FPÖ:n kanssa sai aikaan paljon 18 kuukaudessa.

– Saimme vähennettyä valtionvelkaa, alensimme verotaakkaa ja pysäytimme laittoman maahanmuuton, Kurz sanoo.

Uusimmat
MAINOS