Verkkouutiset

SDP:stä esitys palkkakatosta valtionyhtiöiden johtajille

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) vaatii oikeudenmukaisuutta kotimaisten valtionyhtiöiden johtajien palkitsemiskäytänteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmari Nurminen muistuttaa, että valtionyhtiöiden menestys syntyy aina niin johdon kuin tavallisten työntekijöidenkin uurastuksesta. Siksi ei ole oikein, että yhdessä tehdyn menestyksen hedelmät jakautuvat vain harvoille yhtiöiden johtoportaaseen.

Helsingin Sanomien tällä viikolla julkaisema laaja selvitys pörssiyhtiöiden johtajien palkkioista on nostanut jälleen ajankohtaiseksi keskustelun myös valtionyhtiöiden johdon palkitsemisperusteista. On selvää, että johdon ja tavallisten työntekijöiden palkkakehityksen välillä tulisi olla nykyistä vahvempi yhteys, Nurminen sanoo.

Hän pitää Suomessakin harkitsemisen arvoisena mallia, jossa valtionyhtiöiden johdon palkkiot sidottaisiin yhtiöiden tavallisten työntekijöiden palkkoihin. Nurminen viittaa Sveitsiin, jossa vuonna 2013 järjestettiin kansanäänestys esityksestä, jonka seurauksena yhtiöiden johto olisi saanut tienata enintään kaksitoistakertaisesti sen, mitä tavalliselle työntekijälle maksetaan kuukaudessa.

─ Erilaisten eläke-etujen ja yhtiöiden voitoista jaettavien bonusten karsimisen ohella pidän valtionyhtiöiden johtajien palkkakattoa harkitsemisen arvoisena myös meillä Suomessa, Nurminen esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)