Verkkouutiset

SDP:ssä epäillään: Puolustusministerin Nato-mopo keulii?

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) tuorein Suomen Nato-jäsenyyttä kannattava ulostulo torstain Svenska Dagbladetissa ei saa ymmärrystä SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marinilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sanna Marin kummeksuu puolustusministeri Carl Haglundin jatkuvia irtiottoja Nato-kysymyksessä.

– Nato-keulinnassako voi unohtaa hallituksen yhteisen linjan, Marin kysyy?

Hän muistuttaa, että Haglund juuri heristi syyttävää sormeaan valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) suuntaan, kun hän väitti tämän poikenneen yhteisistä pelisäännöistä budjettiesityksen laadinnassa.

– Sen sijaan aivan paikallaan tuntuu olevan, että puolustusministeri itse poikkeaa Suomen turvallisuuspoliittisesta linjasta ja jatkaa intomielisiä Nato-ulostulojaan, Marin sanoo.

Alkukesästä Haglund antoi RKP:n puheenjohtajana lausunnon, jonka mukaan Suomi on nyt lähempänä Nato-jäsenyyttä kuin koskaan, ja että Venäjä olisi Suomen ja Ruotsin siihen pisteeseen ajanut.

– Jälleen Haglund puhuu puoluejohtajan hattu päässään, mutta kun lännen ja Venäjän välit ovat nyt kiristyneet äärimmilleen, on Suomen puolustusministeriltä täysin vastuutonta antaa tällainen kannanotto julkisuuteen. Miksi Haglund haluaa lietsoa pelkoa ja herättää hämmennystä sen sijaan, että tukisi kaikin tavoin sitä työtä, jota Suomen hallituskin yrittää tehdä tilanteen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi, Marin kyselee?

Marin sanoo kannattavansa avointa ja kiihkotonta keskustelua Suomen turvallisuuspoliittisista ratkaisuista ja puolustuksen perusperiaatteista, mukaan lukien sotilaallinen liittoutumattomuus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)