Verkkouutiset

SDP:n Sanna Marin: Miksi kunniavartioon otetaan vain miehiä?

Keskustan Antti Kaikkonen kutsui nuoria miehiä kunniavartioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nuori mies! Nyt olisi tyylikäs ja arvokas tapa osallistua Suomen satavuotispäivään, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen tviittaa.

Hän on jakanut Keski-Uusimaan uutisen, jossa kerrotaan, että Tuusulan kirkon sankarihautausmaan itsenäisyyspäivän kunniavartiosta puuttui maanantaina vielä 101 miestä. Vartioon tarvitaan lehden mukaan monenikäisiä miehiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Miten niin vain mies? #Tampere:ella kunniavartiossa on myös armeijan käyneitä naisia kuten SDP:n @ida_piltonen, SDP:n Sanna Marin kysyy Kaikkoselta.

Kaikkonen vastaa, että ”meillä on pyritty autenttisuuteen”. Hän huomauttaa, että Tuusulan kirkon sankarihautausmaalle haudattujen kaatuneiden joukossa on 137 miestä ja yksi nainen.

Sankarihaudoille kutsutaan vapaaehtoisia nuoria miehiä. Ajatuksena on, että jokaiselle haudalle saataisiin seisomaan kaatuneen ikäinen mies.

Sanna Marin kysyy tviittien kommenttiketjussa eikö tarkoituksena ole havainnollistaa nimenomaisesti kaatuneiden ikää. Eri kunnissa sovelletaan kuitenkin ilmeisesti erilaisia käytäntöjä.

Lue myös:

Vihreä poliitikko kyseenalaistaa kunniavartiot sankarihaudoilla

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)