Verkkouutiset

Matias Marttinen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”SDP:n säästöt ovat ilmaa täynnä”

Kokoomus ihmettelee, ettei oppositio julkista vaihtoehtobudjettinsa perusteita.

Eduskunnan täysistunnossa debatoitiin SDP:n vaihtoehtobudjetista. Hallituspuolue kokoomuksen ryhmäjohtaja Matias Marttinen kiitti arvokkaaksi ja hienoksi, että kaikkien puolueiden ajatuksia yhteisistä asioista voidaan käydä läpi.

Vaihtoehdosta Marttinen ei kuitenkaan löytänyt juuri kehuttavaa.

– Kyllä tässä nähdään, että hallituksella ja SDP:lla on totaalisen erilainen linja. Yli 800 miljoonan euron veronkiristykset, jotka kohdistuvat ennen kaikkea suomalaiseen yrittämiseen, Matias Marttinen kauhisteli.

– Siis säästöpäätöksetkin ovat käytännössä ilmaa, ilmaa täynnä.

Marttinen ihmetteli erityisesti, ettei SDP ole julkaissut vaihtoehtonsa vaikutusarvioita.

– Me emme siis tiedä, paljonko tämä teidän vaihtoehtonne heikentää työllisyyttä verrattuna hallituksen budjettiin. Miksi näin?

SDP:n ryhmäjohtaja Tytti Tuppurainen paheksui valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) SDP:sta esittämää luonnehdintaa.

– Kun te moititte meitä, ministeri Purra, aika kovin sanoin sillä aika ikävällä ilmaisulla ”himoverottajat”, niin voitteko te myöntää tosiasian että tässä me tarjoamme vaihtoehdon, jossa pieni- ja keskituloisille palkansaajille ja eläkkeensaajille on matalampi verotus, Tytti Tuppurainen kysyi.

Tuppuraisen mukaan ”politiikassa on kyse myös luottamuksesta”.

– Kansalaisten luottamuksesta siihen, että mitä vaalien alla luvattiin, niin siitä myös pidetään kiinni. Ja toisin kuin hallitus me olemme omassa vaihtoehdossamme pitäneet kiinni siitä mitä vaalien alla lupasimme, Tytti Tuppurainen sanoi.

– Sotesta ei meidän vaihtoehdossa leikata eikä koulutuksesta leikata. Ja samaan aikaan me tasapainotamme valtiontaloutta, ja teemme sen oikeudenmukaisesti.

Vasemmalta pääministeri Petteri Orpo, valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n ryhmäjohtaja Tytti Tuppurainen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)