Verkkouutiset

SDP:n Paatero haluaa Suomen omavaraiseksi sähköntuotannossa

Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) perää Suomelle parempaa energiaomavaraisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Energiatehokkuutta voidaan lisätä kaikilla sektoreilla. Kyseessä on yksi suomalaisen clean techin vahvuus, myös vientituotteiksi, Sirpa Paatero sanoi Lappeenrannan ilmansuojeluseminaarissa tiistaina.

Hän muistuttaa, että Suomi on hyvin riippuvainen tuontienergiasta eli kaasusta, kivihiilestä ja öljystä.

– Myös käytetystä sähköstä tuodaan jopa 20 prosenttia. Omavaraisuutta on lisättävä kokonaisenergiassa, mutta erityisesti sähkön osalta, Paatero sanoo.

Hänen mukaansa häiriötilanteiden ja huippukulutusten varalta on hyvä olla riittävä sähkön omavaraisuusaste, jotta kotitaloudet, teollisuus ja palvelut saadaan pidettyä toiminnassa.

– Suomi on kylmänä pohjoisena ja hyvin vahvana teollisuuden vientiin tukeutuvana maana erilaisessa tilanteessa kuin monet muut Euroopan maat. Näistä syistä johtuen ovat sähkön toimitusvarmuus ja luotettava saanti sekä kohtuullinen hinta ensiarvoisen tärkeitä.

Paateron mukaan sähkön tuottaminen on myös tulevaisuudessa perustuttava monipuoliseen tuotantoon ja pitkällä tähtäimellä on hyvä päästä pois tuetusta, markkinaehtoiseen tuotantoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)