Verkkouutiset

Nasima Razmya puhui eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

SDP:n Nasima Razmyar: Hallitukset panostukset nuoriin ovat kosmeettisia

Kansanedustajan mukaan leikkaukset murskaavat unelmia.

Eduskunnassa käsitellään SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton välikysymystä nuorista.

– Te leikkaatte nuoren arjesta ja tulevaisuudesta. Mihinkään muuhun lopputulokseen ei voi päätyä, kun katsoo päätöstenne kokonaisuutta. Panostuksenne nuoriin ovat kosmeettisia verrattuna tekemiinne leikkauksiin, sanoi välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar puheessaan.

Hallitus hänen mukaansa leikkaa nuorten arjesta ja tulevaisuudesta.

– Usko parempaan tulevaisuuteen on aina kannatellut suomalaista yhteiskuntaa, Razmyar sanoi.

– Nyt hallitus kiskaisee maton nuorten, tulevaisuuttaan rakentavien kansalaisten jalkojen alta monilla yksittäisillä päätöksillä, jotka yhdessä vaikuttavat nuorten elämään moni tavoin. Hallitus murskaa monen nuoren unelmia. Unelmia omasta kodista, velattomuudesta, työelämään pääsystä tai palveluista, jotka auttavat jaksamaan – pääsemään itsenäisen elämän alkuun ja eteenpäin.

Razmyarin mukaan hallituksen politiikka on ”kylmäävää”.

– Hallitus leikkaa opiskelijoiden toimeentulosta jättämällä opintotuen indeksikorotukset tekemättä tilanteessa, jossa elinkustannukset nousevat. Samalla leikataan asumistuesta. Hallitus puolustautuu kertomalla korottavansa opintolainan valtiontakausta ja kasvattamalla nuorten mahdollisuuksia päästä töihin, hän sanoi.

– Hallituksen työelämäheikennykset taas kohdistuvat kipeästi juuri työelämään astuviin nuoriin, kun irtisanomista helpotetaan ja pätkätyötä lisätään. Tähän hallitus oletettavasti vastaa, että se tavoittelee 100 000 uutta työpaikkaa ja työmarkkinauudistusten tekeminen on välttämätöntä. On hallituksen arvovalinta lisätä perusteettomia pätkätöitä tai rankaista sairastamisesta.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)