Verkkouutiset

Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

SDP:n talouslinjalle tyrmäys: Suomi ei veroja kiristämällä nouse

SDP:n talouspolitiikalla velkaantuminen jatkuu hamaan tappiin, kokoomuksesta arvioidaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen katsoo, ettei SDP:n esittämä 1-2 miljardin vero- ja menosopeutus riitä alkuunkaan Suomen 8-10 miljardin alijäämän paikkaamiseen.

Mykkäsen mukaan SDP ei esittele julkisen talouden tasapainottamiseen tähtääviä keinoja vaaliohjelmassaan tai talouspoliittisessa ohjelmassaan.

– SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin sanoo, että oikeiston lääke on karvas. Julkisen talouden tasapainoa ei kuulemma saavuteta säästöillä. Tulevien sukupolvien kannalta SDP:n linja vasta karvas onkin, Kai Mykkänen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa ”SDP:n talouspolitiikalla julkisen talouden velkaantuminen jatkuu hamaan tappiin”, ja julkisen talouden tasapainottamisessa on kyse sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta.

– Jos hyvinvointiyhteiskunnalle ei tulevalla vaalikaudella turvata kestävää rahoitusta, on lapsillamme ja heidän lapsillaan edessään vielä kovemmat säästöt ja veronkorotukset.

Mykkäsen mielestä on ristiriitaista, että SDP haluaa vahvistaa talouskasvua ja työllisyyttä, mutta esittää samaan aikaan miljardiluokan veronkorotuksia.

– Talouskasvun ja työllisyyden vahvistaminen on tärkeää ja välttämätöntä, mutta tavoitteiden asettamisen lisäksi tarvitaan myös keinoja. SDP nojaa julkisen talouden tasapainottamisessa 80 prosentin työllisyysasteeseen, mutta unohtaa listata keinot sen saavuttamiseksi.

Mykkänen muistuttaa, ettei SDP:lle ole aiemmin kelvannut kannustinloukkujen purkaminen, vaikka se on välttämätöntä pohjoismaisen työllisyysasteen saavuttamiseksi.

SDP:n esittämät veronkorotukset ja progression kiristäminen johtavat hänen mukaansa ojasta allikkoon.

– Suomi ei veroja kiristämällä nouse. Päin vastoin. Talouskasvun vauhdittamisen ja työllisyysasteen nostamisen vaikeuskerroin vain lisääntyy, jos verotusta kiristetään. Kilpailukykyinen, kannustava ja ennustettava verotus ovat edellytys investoinneille ja yritystoiminnalle. Ilman niitä ei synny myöskään työpaikkoja.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)