Verkkouutiset

SDP:n kansanedustaja vaatii seutuhallintoa myös Ouluun

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen vaatii seutuhallintoa myös Ouluun, kertovat Demokraatti ja Kaleva.

Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) vaatii, että seutuhallinnon mahdollisuudet kuntien yhteistyössä on selvitettävä myös Oulun seudulla, jos ne selvitetään Tampereen ja Turun seuduillakin.

– Jos pidetään perusteltuna, että seutuhallinto on mahdollinen Turussa ja Tampereella, pitää se olla Oulussakin, niin samankaltaisia kaupunkiseudut ovat ja Oulu vielä kaupunkina Turkua suurempi, Tuppurainen sanoi Demokraatille.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ehdotti viikonloppuna seutukuntamallia Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen pakkoliitosten sijaan.

– Olen sitä mieltä, että esimerkiksi Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa voisi olla hyvä vaihtoehto toteuttaa metropolihallinnon kaltaista seutuhallintoa. Minusta se ei ole edelleenkään poissuljettu mahdollisuus. Sitä voitaisiin selvittää, mikäli alueen kunnat ja kansalaiset tätä esitystä tukevat, Urpilainen lausui MTV:n uutisille.

Hallituksen pakkoliitoksia koskeva lakiluonnos lähetettiin perjantaina lausuntokierrokselle. Lakiluonnos hyväksyttiin hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmässä, jossa SDP:tä edustaa opetusministeri Krista Kiuru.

Useat SDP:n johtohahmot, Kiuru mukaan lukien, ovat viestittäneet, että SDP olisi valmis luopumaan pakkoliitoksista. Pakkoliitospykälän katsotaan olevan ongelmallinen myös perustuslain näkökulmasta.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)