Verkkouutiset

SDP:n kansanedustaja haluaa varmistaa Syyrian sodasta palaavien suomalaisten hoidon

Demarikansanedustaja kysyy "asianmukaisesta kohtelusta" Syyriasta sotavammoja saaville Suomen kansalaisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Tuula Väätäisen (sd.) kirjallisessa kysymyksessä todetaan, että elokuussa Suomesta oli lähtenyt noin kaksikymmentä ihmistä sotimaan Syyriaan.

Kun suomalainen lähtee kriisinhallintapalvelukseen, hänet vakuutetaan sotilastapaturmalain mukaan, jonka piiriin kuuluvat sekä sotilastapaturmat että palvelussairaudet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Kuitenkin yhä useampi maamme kansalainen osallistuu ulkomailla käytäviin konflikteihin ilman sotilastapaturmalain tuomaa suojaa”, Tuula Väätäinen toteaa kyselyssään.

Hän kysyy ministeriltä ”miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin kuten Syyrian sisällissotaan ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?”.

EDIT: Kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) kommentoi Verkkouutisissa kollegansa Tuula Väätäisen kannanottoa näin.

Tuula Väätäinen vastasi tämän jälkeen torstai-illalla Sofia Vikmanille kyseisen jutun perässä kertoen lisää kysymyksestään. Väätäinen totesi, että ”kirjallisessa kysymyksessäni en ehdota mitään enkä vertaa suomalaisia kansainvälisissä tehtävissä olevia sotilaita henkilöihin jotka lähtevät omaehtoisesti sotimaan. Koska sosiaali- ja terveydenhuolto ei määrittele sotarikollisuutta en myöskään sitä käsittele kysymyksessäni.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)