Verkkouutiset

SDP:n Antti Rinne: Minun on tosi vaikea uskoa tätä todeksi

Oppositiojohtajan mielestä hallitus ei enää kunnioita sopimusyhteiskuntaa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmää hallituksen paketin täysin.

– Minun on tosi vaikea uskoa tätä todeksi. Samaan aikaan kun täällä eduskunnassa käsitellään kolmikantayhteistyön hedelmää, eläkelainsäädännön uudistamista, niin samaan aikaan hallitus ilmoittaa kylmän viileästi että nyt kurmotetaan palkansaajia ilman että sopimusyhteiskuntaa kunnioitetaan, Antti Rinne totesi iltapäivällä eduskunnassa.

– Nyt tehtiin jotain semmoista, joka on todella vakavaa suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Antti Rinteen mukaan paketin muutama hyvä asia liittyy muutosturvan parantamiseen ja vanhempainvapaan kulujen tasaamiseen, mutta nekin ovat kertaluontoisia.

– Vahingot joita tässä nyt tehdään ovat mittaluokkaa paljon, paljon suuremmat.

Rinteen mielestä paketti osoittaa, että hallituksen tavoitteena oli ”niin kutsutussa yhteiskuntasopimuksessa” leikata palkansaajilta.

– Nyt tämä ratkaisu tekee sairastamisesta käytännössä vaikeampaa, ihmiset joutuvat tulemaan sairaana töihin. Pienituloisilta ihmisiltä, jotka tulevat sunnuntaina töihin tai ylitöinä joutuvat työtä tekemään, leikataan. He ovat hyvin usein pienituloisia naisia.

Antti Rinne sanoo, että ”konstellaation” perustuslailliset vaikutukset selvitetään.

– Minusta näyttää juristina, että tässä on vielä aika paljon selvitettävää, ennen kuin voi sanoa voiko tällainen mennä läpi ilman perustuslain säätämisjärjestystä, Rinne sanoo.

– Tämä hallitus on nyt lupaillut aika monta asiaa. Ainoa mitä on tullut ulos on leikkaukset eläkeläisille, lapsiperheille, työttömille, koulutukseen ja nyt tulivat vielä leikkaukset palkansaajille.

Uusimmat
MAINOS