Verkkouutiset

SDP valitsi Sirpa Paateron kehitysministeriksi

SDP on valinnut kansanedustaja Sirpa Paateron uudeksi kehitysyhteistyöstä ja omistajaohjauksesta vastaavaksi ministeriksi.

Valinnasta päättivät SDP:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä tänään torstaina.

Kotkalainen Sirpa Paatero, 50, nousi kansanedustajaksi Kymen vaalipiiristä varapaikalta vuonna 2006 Sinikka Mönkäreen luovuttua kansanedustajan paikasta. Paatero on siviiliammatiltaan ehkäisevän päihdetyön ohjaaja.

– Olen todella innoissani lähdössä uuteen haasteeseen, vaikka ymmärrän, että seitsemän kuukautta onkin lyhyt aika, Paatero sanoi tiedotustilaisuudessa valinnan jälkeen.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne kertoi Paateron valinnan olleen yksimielinen

– SDP pitää kovasti arvossaan kehitysyhteistyöstä ja omistajaohjauksesta vastaavan ministerin salkkua, Rinne sanoi.

Rinne perusteli Paateron valintaa sillä, että hän on toiminut talousvaliokunnassa ja osoittanut selkeää kykyä asioiden eteenpäin viemiseen ja nopeaan oppimiseen.

Rinteen mukaan SDP:lle on tärkeää, että omistajaohjaus säilyy, omaisuutta kehitetään ja sen arvo kasvaa.

Paatero kuitenkin sanoi, ettei hänellä ole valmista agendaa omistajaohjauksen puolella.

Paatero myönsi, että kehitysyhteistyö on hänelle omistajaohjausta oudompi alue, koska hän ei ole ollut alaan liittyvissä valiokunnissa. Hän sanoi kuitenkin olleensa mukana kansalaisjärjestötoiminnassa ja yrittävänsä vahvistaa ruohonjuuritason toimintaa.

Tasavallan presidentti myöntää eron vihreiden ministereille ja nimittään uudet valtioneuvoston jäsenet sekä määrää heidän ministerin tehtäviin huomenna perjantaina.

Kokoomus valitsi eilen ympäristöministeriksi kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen.

Uusimmat
MAINOS