Verkkouutiset

”SDP uhkailee tuhansien työpaikkojen lakkauttamisella”

RKP:n kansanedustajien mukaan turkistarhauksen kieltäminen iskisi rajusti Pohjanmaalle.

RKP:n kansanedustajat arvostelevat SDP:n puoluekokouksen äänin 228–188 hyväksymää aloitetta turkistarhauksen kieltämiseksi.

Anders Norrbackin, Mikko Ollikaisen ja Joakim Strandin mukaan kielto merkitsisi kovaa iskua koko Pohjanmaalle.

– Meille on erityisen tärkeää voida elää ja tehdä työtä koko maassa, myös maaseudulla. Turkisteollisuus on erittäin tärkeä elinkeino Pohjanmaan maaseudulla, Norrback, Ollikainen ja Strand toteavat tiedotteessa.

– Elinkeino työllistää lähes 4 000 ihmistä, ja sillä on suuri työllistävä vaikutus myös muihin aloihin. Tällä päätöksellä SDP osoittaa, ettei puolue ymmärrä, miltä elämä Pohjanmaan maaseudulla näyttää.

SDP:n tavoitteena on lopettaa turkistarhaus kohtuullisen siirtymäajan jälkeen ja huomioida turkistuottajien toimeentuloturva. Metsästyksen ja lihantuotannon sivutuotteena saatavien turkisten myynti olisi jatkossakin sallittua.

RKP:n edustajat arvioivat päätöksen vaarantavan hallitusohjelmassa sovitun työllisyystavoitteen.

– On edesvastuutonta pääministeripuolueelta uhkailla useiden tuhansien työpaikkojen lakkauttamisella useilla aloilla. Meidän pitäisi nyt keskittyä löytämään ehdotuksia ja toimenpiteitä, joilla saadaan lisää työpaikkoja, Norrback, Ollikainen ja Strand sanovat.

He painottavat, että kotimaisessa turkisteollisuudessa huomioidaan laatu ja eläinten hyvinvointi. Teollisuus on myös tehnyt merkittäviä investointeja kehitykseen ja innovaatioihin kiertotaloudessa.

– Elämme ajassa, jossa jokainen työpaikka on ratkaisevan tärkeä, jotta pystymme luomaan hyvinvointipalveluja kansalaisille. Vaikutukset ovat negatiiviset, jos kielletään teollisuudenala, joka muodostaa tärkeän osan vientituloistamme, kansanedustajat sanovat.

Uusimmat
MAINOS